İsrail askerleri, ekim ayından bu yana 162 Filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri, ekim ayından bu yana 162 Filistinliyi öldürdü

İsrail askerlerinin, ekim ayından bu yana 162 Filistinliyi öldürdüğü bildirildi.

Resmi bir kurum olan Filistinli Şehit Aileleri Topluluğu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail askerlerinin açtığı ateş ve düzenlediği hava saldırılarında Ekim 2015'ten bu yana Batı Şeria, Kudüs, Gazze ve İsrail topraklarındaki bölgelerde 162 vatandaşımız hayatını kaybetti" denildi.

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ekim ayından bu yana bin 234 kişinin gerçek, 2 bin 980 kişinin plastik mermi ile yaralandığı ayrıca 323 kişinin de darp edildiği, 9 bin 675 kişinin ise göz yaşartıcı gaz bombası nedeniyle boğulma tehlikesi atlattığı belirtildi.

- 29 İsrailli öldü

Öte yandan İsrail Kızıl Davut Yıldızı Kurumu'nun hazırladığı raporda, Ekim ayından bu yana 29 İsraillinin öldüğü, 25'i ağır 289 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Söz konusu ölüm ve yaralanmalara, bıçaklı saldırı, arabayla ezme, ateş açma ve taş atma gibi olayların neden olduğu kaydedildi.

Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Ekim ayı başından bu yana Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.