İsrail askerleri 2 Filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri 2 Filistinliyi öldürdü

Batı Şeria'da İsrail askerlerinin, "bıçaklı saldırı düzenlediği" iddiasıyla 2 Filistinliyi öldürdüğü bildirildi.

İsrail Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, Batı Şeria'nın güneyindeki Gush Etzion Yahudi yerleşim birimi yakınlarında, İsrail askerine bıçaklı saldırı düzenlediği gerekçesiyle açılan ateşte iki Filistinli öldü. Haberde, saldırıya maruz kaldığı belirtilen İsrail askerinin yaralandığı kaydedildi. 

İsrail ordusunun yaptığı yazılı açıklamada da Gush Etzion Yahudi yerleşim birimi yakınlarındaki bir grup askere yaklaşan ve aralarından birini yaralayan iki Filistinliye ateş açıldığı belirtildi. 

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın bazı kentleri ile Gazze sınırındaki olaylara müdahalesi sırasında onlarca Filistinli yaralandı.

Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El-Halil kentideki Bab ez-Zaviye bölgesinde onlarca kişi, İsrail'in alıkoyduğu 11 Filistinlinin cenazelerinin verilmesi için gösteri düzenledi. İsrail askerleri, bölgede eylem yapan Filistinlilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. 

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bab ez-Zaviye bölgesindeki müdahale sırasında 8 kişinin gerçek, 4 kişinin plastik mermi ile 3'ünün ise darp neticesi yaralandığı kaydedildi. Açıklamada, onlarca kişinin göz yaşartıcı gazdan etkilendiği ifade edildi. 

Bölgenin kuzeyinde bulunan Tulkerm kentindeki el-Huduri Üniversitesi yakınlarında ise İsrail askerleriyle yaşanan arbede sonucu Filistinli bir çocuk plastik mermi isabet etmesi sonucu yaralandı. Filistinli çocuğun sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.