İsrail askerleri 2 Filistinli genci öldürdü

İsrail askerleri 2 Filistinli genci öldürdü

İsrail askerleri Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'nda 2 Filistinli genci öldürdü.

İsrail askerlerinin, Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın ve arama esnasında askerler ile Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda 2 Filistinli gencin öldüğü bildirildi.

Filistin Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın ve arama esnasında 2 Filistinli gencin askerler tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Filistinli gençlerin öldürülmesi üzerine olay yerinde askerlerle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda yaralanan 4 kişinin Ramallah'taki Filistin Tıp Kompleksi'ne getirildiği ve birinin ameliyata alındığı kaydedildi.

İsrail'in Haaretz gazetesinin orduya dayandırarak verdiği haberinde ise Kalendiya Mülteci Kampı'nda araçlarıyla İsrail askerlerini çarpma girişiminde bulunan 2 Filistinli gencin askerler tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Haberde, Filistinli gençlerin öldürülmesi üzerine olay yerinde askerlerle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda 3 askerin yaralandığı ifade edildi.

Filistin Kızılay Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada ise Kızılay ekiplerinin Kalendiya ve Ed-Dehişe mülteci kamplarındaki çatışmalarda 3'ü gerçek 7'si plastik mermi ile yaralanan 10 kişiye tıbbi müdahalede bulunduğu, 54 kişinin ise askerlerin kullandığı göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendiği aktarıldı.


AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.