İsrail askerleri 13 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail askerleri 13 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail tarafından yapılan açıklamada 13 Filistinlinin Batı Şeria'da gözaltına alındığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Ordu ve polis güçleri gece saatlerinde Batı Şeria'da isimleri 'arananlar listesinde' bulunan 3'ü Hamas mensubu 13 Filistinliyi gözaltına aldı" denildi.

Gözaltıların Cenin, Nablus ve El-Halil kentlerinde yoğunlaştığı belirtildi.

- Yusuf makamında gerginlik

Öte yandan restorasyon çalışmaları kapsamında Nablus'un doğusundaki Yusuf makamına giren İsrail askerleri ile bu duruma tepki gösteren Filistinliler arasında gerginlik yaşandığı belirtildi.

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, Yahudi yerleşimciler, İsrailli işçiler ve inşaat malzemelerini taşıyan otobüslerin İsrail askerleri eşliğinde Yusuf Makamı'na girdiğini ve restorasyon çalışmalarına başladığını anlattı.

Bazı Filistinlilerin Yahudi yerleşimcilerin Yusuf makamına girmesine tepki göstermesi üzerine, Filistinliler ile İsrail askerleri arasında gerginlik yaşandı. İsrail askerleri Filistinlileri dağıtmak için plastik mermi ve gaz bombası kullanırken, Filistinli gençler de askerlere taşla karşılık verdi. Hastane kaynakları yaşanan olaylarda ölen ya da yaralananın olmadığını açıkladı.

Nablus kentindeki bir grup Filistinli gencin, 16 Ekim sabahı kentin El-Balata Mahallesi'nde Yahudilerin kutsal olarak kabul ettiği "Yusuf makamını" ateşe verdiği belirtilmişti. Gençlerin, yangın sonucu büyük bir kısmı yanan makamın çatısına Filistin bayrağı diktiği aktarılmıştı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas söz konusu olayı "sorumsuzca ve kabul edilemez" şeklinde değerlendirmiş, konuya ilişkin acil soruşturma komitesi oluşturulması talimat vermişti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.