İsrail askeri durmuyor!

İsrail askeri durmuyor!

İsrail askerleri, Filistinlilere ait dükkan olarak kullanılan 5 barakayı yıktı.

İsrail askerlerinin, Kudüs'ün Hazma beldesinde Filistinlilere ait dükkan olarak kullanılan 5 barakayı yıktığı bildirildi.

 Hazma Muhtarı Muaffak el-Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin buldozerlerle Hazma beldesine girerek, "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle Filistinlilere ait dükkan olarak kullanılan 5 barakayı yıktığını belirtti.
 
Söz konusu dükkanların taş yapımı ve ikinci el ürün satışında kullanıldığını kaydeden Hatib, İsrail'in senelerdir burada bulunan dükkanların C Bölgesi'nde olduğu gerekçesiyle ruhsat vermeyi kabul etmediğini ifade etti. Hatib, İsrail'in yıkımlarla Filistinlileri göç ettirmeyi ve işsiz bırakmayı hedeflediğini söyledi.
 
Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan A Bölgesi'nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik B Bölgesi'nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan C Bölgesi"nin "idare ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.