İsrail 2015 yılında Filistinlilere ait 478 ev ve tesisi yıktı

İsrail 2015 yılında Filistinlilere ait 478 ev ve tesisi yıktı

Filistin Abdullah el-Hurani Araştırma Merkezi, "İsrail 2015 yılı içinde Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere ait 478 ev ve tesisi yıktı." dedi.

İsrail'in 2015 yılı içinde Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere ait 478 ev ve tesisi yıktığı bildirildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Abdullah el-Hurani Araştırma Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "İsrail askerleri bu yıl içinde Batı Şeria ve Kudüs'te 247 ev ile 231 tesisi yıktı, 553 ev ve tesisin de yıkılacağına dair ihtar gönderdi" denildi.

Açıklamada ayrıca "İsrail'in, izlediği yıkım siyasetiyle Filistinlileri göçe zorlamayı ve yerlerine Yahudi yerleşimcileri getirmeyi amaçladığı" ifade edildi.

Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir ev yıkıldı

Öte yandan İsrail, Doğu Kudüs'te "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait inşaat halindeki bir evi yıktı.

Yıkılan evin sahibi Hatim Esad, daha önce kendisine herhangi bir uyarıda bulunulmamasına rağmen İsrail belediye ekiplerinin evini yıktığını söyledi.

On kişilik ailesiyle bu evde yaşamayı planladıklarını anlatan Esad, "Bu sabah komşularımdan belediye ekiplerinin henüz inşaat halindeki evimi yıktığı haberini aldım ve büyük bir şok yaşadım" dedi.

İsrail askerleri, Filistinlilere ait evlere zaman zaman baskınlar düzenleyerek, "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle buldozerlerle yıkıyor veya bombayla havaya uçuruyor. Söz konusu uygulamanın hiçbir hukuki dayanağının olmadığını vurgulayan Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma politikalarının parçası olduğunu" ifade ediyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin "idari ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.