İsrail 1 ayda 15'i çocuk 71 Filistinli'yi katletti

İsrail 1 ayda 15'i çocuk 71 Filistinli'yi katletti

İsrail'in ay başından bu yana Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda 15'i çocuk 71 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrailli askerler ve polislerin Nablus ve Kudüs'te bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları iddiasıyla iki genci vurarak öldürmesi ve Beytullahim'de göz yaşartıcı gaz nedeniyle 8 aylık bebeğin yaşamını yitirmesiyle 1 Ekim'den beri hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 71'e yükseldiği bildirildi.

Açıklamada, ölenlerin 53'ünün Batı Şeria ve Kudüs, aralarında iki aylık hamile kadının da bulunduğu 17'sinin Gazze, birinin de Necef'teki El-Hura bölgesinden olduğu kaydedilerek, 7 binden fazla Filistinli'nin yaralandığı, bunlardan 971'inin gerçek, 930'unun plastik mermiyle, 220'sinin darbedilerek ve 20'sinin de yanarak yaralandıkları, 5 binden fazlasının ise gazdan etkilendiği vurgulandı.
Yahudi yerleşimcilerin, ağustosta Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklaması sonucu anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybetmiş, 4 yaşındaki çocukları ise sağ kurtulmuştu. Kundaklamanın ardından başlayan gerginlik, ekimin başından itibaren Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaşmıştı.

Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.