Isparta'daki ortaokulda 'Küfürsüz Hava Sahası' projesi başladı

Isparta'daki ortaokulda 'Küfürsüz Hava Sahası' projesi başladı

Bütün Türkiye'ye yayılır inşallah

Isparta IYAŞ Selçuklu Orta Okulu'nda hayata geçirilen 'Küfürsüz Hava Sahası' Projesi ile tüm öğrencilerin, evde-okulda, sosyal ve sanal alanlarda küfürlü ve argolu konuşmaları yasaklandı. İlk adım olarak okulda 'Küfürsüz Hava Sahası' oluşturulması amaçlanırken, projenin Isparta ve Türkiye genelindeki diğer okullara yayılması amaçlanıyor. 

Okulda düzenlenen sene başındaki öğretmenler kurulu toplantısında özellikle öğrencilerin sanal alemdeki yazışmaları ve davranışlarının düzeltilmesi konusunun ön plana çıktığına değinerek, proje içeriğinden bahseden Okul Müdürü Ramazan Tezcan, "Özellikle sanal alemde öğrencilerimizin küfür ve argo konuşmasını engellemek adına nasıl bir çalışma yapabiliriz diyerek bu projede yol aldık. Bu proje yaklaşık 8 ay sürecek. Bu süreçten sonra inşallah, küfrün sadece yasak olmadığını doğru bir davranış da olmadığını anlatmak, nasıl temiz bir toplumun temiz dille olacağını, eğitim alan bireylerin etkili iletişimlerinin nasıl olması adına bu projeyi devam ettireceğiz. Proje dahilinde, Nisan ayında ödüllendirilmek üzere, Isparta genelinde küfür ve argo üzerine kısa metrajlı bir film yapmak istiyoruz. Böyle bir yarışma olursa, Isparta'daki diğer okulların da katılımıyla bu projeyi sonlandırıp, Müslüman Türk çocuğuna yakışır bir şekilde, temiz ağızlı, insanlarla etkili iletişim kuran birer birey olarak, bu eğitim öğretim yılını da tamamlamak istiyoruz. Özellikle bu olayın farkındalığı açısından inşallah başarılı oluruz diyorum" dedi.

"Bu, bir matah haline geldi"

Konunun asıl muhatabı olan proje hakkında görüşlerini ortaya koyan 6.sınıf öğrencisi Betül İzgi, özellikle sosyal alanda arkadaşlarının küfür ve argo konuşmalarını 'Matah' olarak tabir etti.

Projeyi organize eden Okul Müdürü Tezcan ve öğretmenlerine teşekkür ederek konuşmasını sürdüren İzgi, "Günümüzde, gençler arasında küfür ve argo kelimeler kullanılarak yazılı ve sözlü iletişim kurmak bir matah haline geldi. Gerek erkek, gerekse kız öğrenciler çok fazla küfürlü mesaj yazmakta ve bu yazdıkları mesaj ve söyledikleri sözler de kavgaya sebep olmaktadır. Çoğu zaman da anlamlarını dahi bilmedikleri kelimeleri kullanıyorlar. Ben bu durumdan çok fazla rahatsız oluyorum. Sınıfımızda, okulumuzda, mahallemizde ve hatta bazılarının ailesinde bu kötü sözlerin kullanılmasını kesinlikle istemiyorum. Bu proje hakkında katkıda bulunabileceğim her ne varsa, yapmaya hazırım. Unutmayalım ki; çocuklar toplumun aynasıdır. Küfür, zayıf bir edebin ürünüdür. Lütfen küfür ve argo içeren sözler kullanmayalım ve kullanılmasına da izin vermeyelim" diye konuştu. aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.