Isparta Mekke Kur’an Kursu'nda 80 hafız icazet aldı

Isparta Mekke Kur’an Kursu'nda 80 hafız icazet aldı

Isparta İl Müftülüğüne bağlı Mekke Kur’an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 24 farklı ülkeden 80 öğrenci için “Hafızlık Merasimi” düzenlendi

Törende konuşan Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Ertuç, “Biz Cenab-ı Hakk'a şükretmekten aciziz. Rabbim Kur’an hafızları yetiştirmeyi nasip eyledi bize. Bu güzel sonucu elde etmemize vesile olan velilerimize, öğrencilerimize, müessesemizin bütün çalışanlarına, hocalarına, fedakârca gayret eden bütün arkadaşlarımıza ve siz kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Ertuç şöyle devam etti:

"Kuran’ın okunduğu yere Allah’ın rahmeti bolca iner, meleklerini muhafız yapar. Fakat buna rağmen huzuru tam yerinde olan bir İslam ülkesi maalesef göremiyoruz. Demek ki daha çok gayret etmeliyiz. Sayıları çok aşmalıyız. 80 değil, 80 bin’lere ulaşmalıyız.

1991 yılında başlayan Kur’an hizmeti ile o gün bir camide hatimle teravih namazı kılınıyordu. Bugün 70’i geçti. Şu an itibarıyla bu öğrencilerimizin dışında 205 öğrenci hafızlığa çalışıyor. 220 öğrenci de yeni kayıt yaptırdı. Gerek yurt içinden, gerek yurt dışından bir hayli müracaat var. Şu andan itibaren kayıt yapamıyoruz. Yeni binalara ihtiyacımız var. İki aya kadar bir binamızın temeli atılacak ama bu yeterli değil. Bu açıdan dualarınızı bekliyoruz.”

foto_galeri-002-001.gif

İl Müftüsü Bayram Şahin ise şunları kaydetti:

“Bugün 2018–2019 eğitim öğretim yılı sonunda Mekke Kur’an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 80 kardeşimiz için icazet merasiminde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bizleri bugüne kavuşturan Yüce Rabbimiz'e sonsuz şükürler olsun. Isparta’nın dört bir taraftan kapılarını tutmuş olan dört Kur’an kursumuz var. Bunlar adeta Isparta’nın manevi muhafızlarıdır. Bu güzide mekânlar, Kur’an’ın sürekli okunduğu yerler. Bu yönüyle bu Kur’an Kursları Isparta’nın manevi muhafızları olmuştur. Biz de elimizden geleni yapmaya gayret ettik.”

Yapılan konuşmaların ardından genç hafızlar Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu. Ardından hafızlara icazetnameleri takdim edildi.

Programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, İl Müftüsü Bayram Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu ile hafızlar ve aileleri katıldı. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.