İspanyolca konuşan 600 milyon insana Risale-i Nur'dan iki eser

İspanyolca konuşan 600 milyon insana Risale-i Nur'dan iki eser

İspanyolca konuşan dünyanın istifadesine sunulan bu eserler İşarat-ül İ’caz ve Sikke-i Tasdik-i Gaybi kitapları

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin manevi Kur’an tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı’ndan iki büyük eser daha 600 milyon insanın konuştuğu İspanyolca diline tercüme edildi ve Sözler Yayınevi tarafından basımı gerçekleştirildi. 

İspanyolca konuşan dünyanın istifadesine sunulan bu eserler İşarat-ül İ’caz ve Sikke-i Tasdik-i Gaybi kitapları.

İşarat-ül İ’caz eseri aslı Arapça olarak Birinci Dünya Savaşı sırasında Bediüzzaman Hazretlerinin cephede hatta at üstünde şehid olmaya her an hazır bir halet-i ruhiye ile mahza ihlas ile telif ettiği bir eser. Kur'an'ın nazmındaki i’cazı ve ince nükteleri gözlere gösteriyor.

Sikke-i Tasdik-i Gaybi eseri ise Bediüzzaman hazretlerinin ve Risale-i Nur’un manevi şahsiyetini ortaya koyan ve Risale-i Nur’un harikalarını isbat edip gösteren bir eser.

Bu eserler Mütercim Arif Ebcim, eğitim görevlisi Maria Angelica (Melek) Hanımefendi ve eski milli eğitim müdürü Leonardo Aquiles Beyefendinin 3 senelik müşterek çalışmasının iki meyvesi olarak ortaya çıktı.

2002 yılından bu yana hayatını iman ve Kur’an Hizmetine vakfetmiş olan Arif Ebcim 2011 yılında ilk olarak Güney Amerika’ya gitmiş ve orada 5 sene kadar kaldı. 2014’ten bu yana Risale-i Nur Külliyatının İspanyolca tercümesi ve neşri ile uğraşmakta. Halihazırda İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nda İspanyolca Departmanından sorumlu. Maria Angelica (Melek) Hanım da 2014’ten bu yana işini bırakıp sadece Nur Külliyatı tercümesine hasr-ı vakt etmekte. 76 yaşında olan ve Nurlarla ihtida eden Aquiles Beyefendi ise hem dil konusunda hem de felsefe hususunda uzman birisi olarak tercümelere büyük katkıda bulunmakta.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum