İspanya'dan sığınmacılara destek

İspanya'dan sığınmacılara destek

Madrid Belediyesi, Avrupa'ya gelen sığınmacılara verdiği desteği göstermek için hazırlattığı "Sığınmacılar hoş geldiniz" yazılı pankartı belediye binasına astı.

Avrupa'ya gelen sığınmacıları kabul etmek için girişimler başlatan Madrid Belediyesi, merkez binasına "Sığınmacılar hoş geldiniz" yazılı büyük bir pankart astı.

Sığınmacıları kabul etmek için İspanyol hükümetinin koordinasyonunu bekleyen Madrid Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 8 metreye 4 metrelik dev pankartın, insan haklarına destek vermek ve savaştan kaçan sığınmacılarla dayanışma içinde olduklarını göstermek için asıldığı belirtildi.

Madrid Belediyesi yetkilileri ise "Madrid, misafirperver bir şehir ve evlerinden kaçan binlerce ailenin dramatik durumlarına duyarlı olduğunu bu sembolik hareketle göstermek istedi" dedi. Belediyenin üst düzey yetkilileri, İspanya'nın payına düşecek sığınmacıları kabul etmek için finansman ve koordinasyonun İspanyol hükümeti tarafından organize edilmesini istedi.

İspanyol hükümetinin sığınmacıları kabul etmek için bakanlıklar arasında oluşturduğu komisyon ise özerk yönetimler ve bazı belediyelerin yetkilileri ile ilk toplantısını bugün yaptı. Yerel yönetimler, henüz İspanya'nın alacağı sığınmacı sayısının belli olmadığına dikkat çekerek, sorunun çözümünün aciliyet gerektirdiğini, çocuk ve kadınlara öncelik verilmesini, işbirliği ve finansmanın bir an önce belirlenmesini istedi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.