İspanya'daki vahşetin yasaklanması için dava açıldı

İspanya'daki vahşetin yasaklanması için dava açıldı

İspanya’nın tarihi Medinaceli kasabasında boğaların boynuzlarına ateş topları bağlanarak düzenlenen geleneksel festivalin artık engellenmesi için ülkedeki hayvan severler seferber oldu

Hayvan hakları savunucuları, ortaçağdan kalma Medinaceli kasabasındaki asırlık festivalin “hayvanlara yönelik ciddi istismar teşkil” ettiği gerekçesiyle yasaklanması için düğmeye bastı.

Havanlara Kötü Muameleye Karşı Hayvan Yanlısı Parti (PACMA), bu festivalin yasaklanması için mahkemeye başvuruda bulundu.

BOĞAYA YAPILAN KÖTÜ MUAMELE

Festivalde, boynuzlarına iki ateş topu bağlanan boğa, sokaklarda koşmaya zorlanıyor.

Ateş nedeniyle ölmese de ya da yanmasa da hayvan, üzerindeki alevi söndüremediği için büyük bir strese giriyor. Boğanın bu durumu izleyiciler tarafından büyük bir coşkuyla seyrediliyor.

Yaklaşık 20 dakika süren etkinlik öncesi seçilen talihsiz boğa, tahta bir direğe bağlandıktan sonra boynuzlarına yerleştirilen katran topları yakılıyor. Bu sırada boğayı ateşlerden korumak için yüzüne ve sırtına çamur sürülüyor.

Bu hazırlıkların ardından boğa, özel hazırlanmış kasabanın merkezinde bariyerlerle çevrili üstüne ince kum atılmış meydana bırakılıyor.

euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.