İspanya'da izmaritleri sigara firmaları toplayacak

İspanya'da izmaritleri sigara firmaları toplayacak

İspanya'da sokaklardaki izmaritleri tütün firmalarının toplamasını öngören karar uygulamaya sokuldu. Tütün üreticileri izmaritlerin toplanmasının yanısıra atık işleme merkezlerine götürülmesinden de sorumlu olacak

Sokaklardaki sigara izmaritlerinin toplanmasından tütün şirketleri sorumlu olacak. Bu uygulamanın başladığı yer İspanya.

Avrupa Birliği'nde geçen yıl yürürlüğe giren yeni çevre düzenlemesiyle sokak ve plajların sigara izmaritlerinden temizlenmesi ülkedeki tütün firmalarının yükümlülüğünde olacak.

Tütün üreticileri izmaritlerin toplanmasının yanısıra atık işleme merkezlerine götürülmesini de üstlenecek. Ancak cuma günü yürürlüğe giren kuralların nasıl uygulanacağı henüz netlik kazanmadı. Tütün şirketleri yetkilileri bu konuda bilgilendirilmediklerini söylüyor.

Ortaya çıkacak maliyetin müşterilere yansıtılıp yansıtılmayacağı da henüz bilinmiyor. Halk ise uygulamaya destek veriyor.

2020 verilerine göre İspanya'da yetişkin nüfusunun beşte biri sigara içiyor. Hazırlanan bir rapora göre Batı Akdeniz sahillerinde bulunan atıkların başında sigara izmaritleri geliyor.

İspanya'da sigara kullanımını önlemek için son yıllarda çeşitli önlemler hayata geçirildi. Barcelona'da geçen temmuz ayında tüm halk plajlarında açık havada sigara içmek yasaklanırken, içenlere 30 euro yani yaklaşık 600 lira para cezası kesilmeye başlandı.

ntv

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum