İspanya'da İsrail'in saldırıları protesto edildi

İspanya'da İsrail'in saldırıları protesto edildi

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları, İspanya'nın başkenti Madrid'de protesto edildi.

Rumbo a Gaza (Gazze'ye doğru) adlı derneğin çağrısıyla kent merkezindeki Plaza de la Villa Meydanı'nda toplanan göstericiler, İsrail'in bu zamana kadar Filistin halkı üzerindeki kolonileştirme girişimlerinin sona ermesini talep etti.

 
Okunan manifestoda, "İşgal sona erene kadar İsrail rejimine karşı boykot çağrılarını destekliyoruz" denilerek, başta İspanyol Hükümeti olmak üzere tüm batı hükümetlerine askeri, ekonomi, kültür, güvenlik ve spor alanlarında İsrail ile yaptıkları tüm anlaşmaları dondurmaları çağrısı yapıldı.
 
Rumbo a Gaza ayrıca, Mavi Marmara saldırısına ilişkin ABD'de yaşayan bir Türk ailenin, dönemin Savunma Bakanı Ehud Barak'ın yargılanması talebiyle California Merkez Bölge Mahkemesi'ne yaptığı başvuruya destek verdiğini duyurdu.
 
Öte yandan alınan bilgilere göre, gösterinin İsrail'in Madrid Büyükelçiliği önünde yapılmak istendiği ancak büyükelçiliğin karşısındaki boş bir binanın bir hafta önce Neo Nazi gruplar tarafından işgal edilmesinden dolayı, Madrid Valiliğinin güvenlik gerekçesiyle Rumbo a Gaza'ya Plaza de la Villa'yı eylem yeri olarak gösterdiği belirtildi.
 
AA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.