İspanya, ilk sığınmacı grubunu ülkeye getirdi

İspanya, ilk sığınmacı grubunu ülkeye getirdi

Sığınmacı kabul etme planı kapsamında İspanya, 11'i Eritreli, 1'i Suriyeli olan 12 sığınmacıyı kabul etti.

İspanya, sığınmacı kabul etme programı kapsamında ilk kez İtalya'dan biri Suriyeli toplam 12 sığınmacı getirdi.

İtalya'nın Roma kentinden Madrid'deki Adolfo Suarez Barajas havaalanına dün akşam uçakla getirilen 8'i erkek 4'ü kadın 12 sığınmacının 11'inin Eritreli, 1'inin de Suriyeli olduğu bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Güvenlik Sekreteri Francisco Martinez ve Göç ve Göçmenlerden Sorumlu Sekreter Marina del Corral tarafından karşılanan sığınmacıların, insan hakları örgütlerinin yardımıyla ülkenin farklı yerlerine gönderilecekleri belirtildi.

Sığınmacılara yerleşim, sağlık, gıda, eğitim yardımı verileceği, iş bulmaları için İspanyolca ve çalışma dünyasına entegrasyon kursları alacakları kaydedildi.

Bu arada İspanyol Hükümeti, geçtiğimiz cuma günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında İspanya'ya sığınma başvurusu yapan 19 sığınmacının İtalya'dan getirileceğini açıklamıştı. Ancak ilk gelen grupta 12 kişi olduğu görüldü.

İtalya ve Yunanistan'da bulunan ve sığınma başvurusu yapan diğer sığınmacıların İspanya'ya getirilmelerinde bazı bürokratik engellerin aşılmasının beklendiği bilgisi verildi.

İspanya'da İçişleri, Adalet ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanları getirilecek diğer sığınmacıların durumlarını görüşmek üzere yarın toplantı yapacak.

Diğer taraftan Türkiye, Suriye'deki iç savaşın başlamasından bu yana iki milyondan fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.