İsmailağa camiasından 15 Temmuz darbe girişimi açıklaması

İsmailağa camiasından 15 Temmuz darbe girişimi açıklaması

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümüne dair İsmailağa camiasından açıklama

Risale Haber-Haber Merkezi

İkinci yılını geride bırakan FETÖ'ye mensup askerlerin başlattığı darbe girişimi milletimizin kahramancasına direnişi ile püskürtülmüştü. 251 şehidimiz ve binlerce gazimiz için hatimler ve dualar okundu. Meydanlar doldu. 

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, 15 Temmuz'un yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yayınladı. Açıklama şöyle:

Tüzel kişiliğinin ve kurumsal durumunun ötesinde mânevî bir varlıktır

"Devlet mefhumu, binlerce yıllık devlet geleneğine sahip milletimiz için pek çok açıdan önemli manalar ifade eder. Bu tecrübe, birden çok cihanşümul devlet kurmuş ve dünyaya nizam vermiş, hâkimiyeti kıtalar aşmış tarih üstü bir tecrübedir.

Devlet, milleti bir arada tutan, bu birlik ve beraberliği tesis eden unsurların muhafazasını sağlayan, dinin hayata tatbikini ve muhafaza edilip sonraki nesillere aktarılması konusunda en önemli rolü üstlenen vazgeçilmez bir yapı, tüzel kişiliğinin ve kurumsal durumunun ötesinde mânevî bir varlıktır.

Mü’minlerin nazarında devlet, dinî teklifin bir kısmının, yani kimi vücûb şartının yerine gelmesi açısından hayatî önem taşıyan bir müessesedir. Bu gerçeğin iktizasınca devleti muhafaza etmek ve yaşatmak, aslî bir vazifedir.

İki sene geride bıraktığımız 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe kalkışması, mezkûr bilinci yıkmaya, süregelen kalkınma ve fikrî gelişimi baltalamaya yönelik bir işgal projesinin tatbikinden ibaretti. Milletimiz, devleti muhafaza yönündeki aslî vazifesini icra etti ve geçen süre içerisinde arkasında bulunan kirli ellerin birer birer deşifre olduğu bu projeyi sahada imha etti.

Savaş Uçaklarının Sesleri Altında Geçen Uzun ve Karanlık Bir Gece

Milletin birlik ve beraberliğini, devletin bölünmez bütünlüğünü muhafaza için envanterde kayıtlı bulunan ve hazır kıta bekleyen uçak, tank, sair kara araçları ve silahların namlularının millete döndüğü o Temmuz akşamında, başta 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olmak üzere, hava alanları ve meydanlarda toplananlar gözlerini bir an olsun kırpmadılar. Üzerlerine yağmur misali yağan kurşunlara aldırış etmeksizin inanç ve millî hassasiyetlerinin kendilerine yüklediği vazifeye atılmaktan imtina etmediler. Bazı kardeşlerimiz vurulup şehid oldu, bazı kardeşlerimizse izleri silinmeyecek hatta uzuv kaybı yaşayacak şekilde gazilik şerefine eriştiler.

O uzun gecenin sonunda bazılarımız şehid ve gazi olurken, bazılarımız yetim, dul, öksüz kaldık veya evlâdını kaybetmiş ebeveynler, kardeşini ebediyete uğurlamış kardeşler olarak sabahladık. Edirne’den Kars’a, yediden yetmişe istisnasız hepimiz bu derin acının ortağı olduk.

İstirca ve İltica Sebebi Büyük Bir Musibet

Acıyı hissettiğimiz ilk andan itibaren: “Biz Allah Te‘âlâ’ya aitiz ve sonunda O’na döneceğiz” hakikatini lisanımız ve hâl dilimizle kuşanmakla beraber, duâ ve niyâza sarıldık; secdeye kapanıp âlemlerin Rabbi olan Allah Te‘âlâ’ya iltica eyledik.

Geçen zaman unutturmadı bizlere yaşadığımız acıları ve neticede hakkın tecelli ettiği o destansı mücadeleyi. Tarihte okuduğumuz kahramanların mislinin yanı başımızda, içimizde bulunduğuna yönelik şahidlikle, geleceğe daha da ümitle bakmaya başladık. İnandık bir devrin kapanıp yeni bir devrin açılacağına. Çok geçmeden, temellerini milletçe attığımız Yeni Türkiye’yi fiilen hayata geçirdik. Bu yolda da çetin engellerle karşılaştık; fakat hiçbir zaman yılmadık ve asla vazgeçmedik.

Doğan Güneşle Aydınlanan Ufuk

Geleceğe kararlılıkla yürüyor, ülkemiz ve âlem-i İslâm için ümit dolu yüreklerle yeni bir dünyaya koşuyoruz. Αlâ-yi Kelimetullâh dâvâsı ve ecdadımızın âlemlere nizâm dâvâsı yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Hatimler ve Duâlar Şehidlerimiz İçin

Şehidlerimiz ve gazilerimiz her an hatırımızda, duâlarımız da her daim onlarla beraber. Temennilerimizde ise mü’minlerin salâhı ve felâhı, yeryüzündeki fesadın dağılıp huzur ve refah ortamına tebdili var. Okunmuş olan sayısız Kur’ân-ı Kerîm hatmi, evrâd, ezkâr, salâvât-ı şerîfeler ve bütün okumalar, Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) ve bütün peygamberler, Sahâbe-i Kirâm, sülehâ, ulemâ, evliyâ ve aralarında 15 Temmuz şehidlerimizin de bulunduğu şühedanın ruhlarına hediye edilmek üzere okundu. Mevlâ Te‘âlâ kabul buyursun.

Bu hissiyat ve düşüncelerle, kendilerine minnettar olduğumuz şehidlerimizi şehadetlerinin sene-i devriyesinde bir kez daha minnetle hatırlıyor, kendilerine Mevlâ Te‘âlâ’dan ganî ganî rahmet diliyoruz. Kahraman gazilerimize sağlık ve âfiyet temenni ediyor, milletimize ve âlem-i İslâm’a yönelik tuzak kuran ve proje peşinde olanların bütün planlarını başlarına ma‘kûs eylemesini ve bizleri bu tür hâdiselerden muhafaza buyurmasını Cenâb-ı Hak’tan niyâz ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.