İsmail Halis'in Risale-i Nur sözleri büyük cehalet patlamaları!

İsmail Halis'in Risale-i Nur sözleri büyük cehalet patlamaları!

Prof. Dr. Ergün Yıldırım, "Hayatını elindeki bir sepette taşıyan adama (Said Nursi) iftira atmak insanı hem ahlaksız hem de perişan eder!" dedi.

İsmet Özel'in müridi İsmail Halis'e cevap veren Prof. Yıldırım, "İsmail Halis kimdir? Biliyorum. Bunları konuşacak muktesebatı yoktur" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar büyük iftiralar ve büyük cehalet patlamaları. Said Nursi son yüzyılın en önemli şahsiyetlerin başında gelir. Hem fikriyati hem de tavrıyla. Toplumun dinden arındırıldığı zamanlarda tek başına buna karşı direnerek dini eğitimi sürdürmüş. Bütün iftira, hapis ve ötekileştirmelere karşı sükunetini bozmadan yoluna devam etmiş.

İFTİRA ATMAK İNSANI HEM AHLAKSIZ HEM DE PERİŞAN EDER

"Yeni İslam kelamı ortaya koymuş. Çağdaş dönemin kelamını yazmış. Ahiret, iman, dirilme, kader, nübüvvet konularını bugünün idrakine sunmuş. Cemaat kurmuş. Üç el tespih çekmenin, Arapça kitaplar bulundurmanın yasak olduğu dönemlerde risaleler etrafında bir iman cemaati kurmuş.

Hayati boyunca kendisi olmuş, kendisi kalmış, kendisi olarak ahirete göçmüş büyük bir alim ve hareket adamıdır. Hayatını elindeki bir sepette taşıyan adama iftira atmak insanı hem ahlaksız hem de perişan eder! Düşüncelerini elbette eleştirebilirsiniz. İsmail Halis kimdir? Biliyorum. Bunları konuşacak muktesebatı yoktur.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum