İslami ekonomi sempozyumu sona erdi

İslami ekonomi sempozyumu sona erdi

"İslami Finans Refahın Paylaşımında İtici Bir Güç Mü?" temasıyla bu yıl ilk kez düzenlenen "İslami Ekonomi ve Finans 2015 Sempozyumu" sona erdi.

Anadolu Ajansı'nın (AA) Medya Ortağı olduğu sempozyum, Boğaziçi Üniversitesi'nde Dünya Bankası Küresel İslami Finans Geliştirme Merkezi (GIFDC), Borsa İstanbul, İslam Kalkınma Bankası (IDB), İslami Araştırma ve Eğitim Merkezi (IRTI) ve Guidance Financial Group'un iş birliğiyle düzenlendi.

İki gün süren sempozyum kapsamında Dünya Bankası Global İslami Finans Araştırmaları Merkezi Başkanı Zamir İkbal, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Talat Ulussever, İslami Araştırma ve Eğitim Merkezi (IRTI) Genel Direktörü Profesör Muhammed Azmi Ömer, Guidance Financial Group Başkanı Dr. Muhammed Hammour, Fung Global Institute Akademi Üyesi Andrew Sheng ile İslam Kalkınma Bankası'nın İslam Araştırma ve Eğitim Enstitüsü Araştırma Danışmanı Muhammed Ömer Chapra'nın yanı sıra çok sayıda isim konuştu.

Zamir İkbal, sempozyumdaki konuşmasında, Dünya Bankası'nın paylaşılan refaha odaklandığını söyledi.

Talat Ulussever ise krizin üzerinden 7 yıla yakın bir zaman geçmiş olmasına karşın dünya ekonomisinin hala toparlanamadığını belirterek, "Tüm bu çözümler ve politikalar, küresel düzeyde reel sektörü canlandıramamakla kalmayıp, küresel borç yükünün 2008 yılından bu yana 50 trilyon dolar üzerinde artmasına sebep olmuştur" ifadelerini kullandı.

Muhammed Ömer Chapra da bankaların daha çok zenginlere katkıda bulunması nedeniyle gelir ve varlık dengesizliğinin arttığını ifade ederek, "İslami bankalardan Müslümanlık'taki dinsel yasa ve kurallara uygun uygulamalar yapmalarını istiyoruz" dedi.

Sempozyum, akademik çevreler, politika belirleyiciler ile özel sektör temsilcilerini bir araya getirerek, İslami ekonomi ve finansla ilgili yenilik ve ilerlemeleri masaya yatırdı.

Ayrıca etkinlik kapsamında katılımcılardan Luqyan Tamanni'ye İslami mikrofinans kurumları ile ilgili hazırladığı çalışmasına yönelik "En iyi Çalışma Ödülü" verildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.