İslamcı-Nurcu arasındaki nifakı aydınlatalım

İslamcı-Nurcu arasındaki nifakı aydınlatalım

Yeni Şafak yazarı, Mustafa Akyol'dan bu soruların cevabını beklediğini belirtti...

Risale Haber - Haber Merkezi

Yeni Şafak yazarı Ömer Lekesiz, Mustafa Akyol ile aralarında başlayan "İslamcı-Nurcu" tartışmasına yeni yazısı ile devam etti. Akyol'un son yazısında kendi köşesinde belirttiği bazı hususlara girmediğini ifade eden Lekesiz, "Önce Müslümanlar arasında nifaka neden olabilecek bu konuları aydınlatmalı" dedi.

Lekesiz'in yazısında Mustafa Akyol'a hitaben yazdığı kısım şöyle:

"Star yazarı Mustafa Akyol, eleştirime cevap vermiş. Rikkati de içeren cevabi yazısıyla, eleştirime konu olan yazısındaki söylem ve içerik birbirinden çok farklı. İlkindeki küçümseyici, buyurgan dil, yerini kimlik tezkiyesine ve samimi sorulara bırakmış ikincisinde. Söz konusu söylem ve içerik değişmesinde birkaç şok cümlemin olumlu etkisini görmekle birlikte, yine de onlarla Akyol'un üzülmesine neden olduğum için kendisinden özür diliyorum.

Akyol ilk yazısını İslamcı ve Nurcu anlayışın farkları üstüne kurduğu halde ilgili iki hususa yeni yazısında hiç değinmemiş:
1- Onyıllarını Risale-i Nur hizmetine adamışların AB'ne girmeyi savunmaları yüzünden dinden çıkmakla itham edilmeleri.
2- Bilimsel Materyalizm'e karşı duran Nurcu geleneğin(!) küçümsenmesi.

Bunları benim verdiğim cevaplarla bağlantılı olarak "tenvir etmesi halinde" İslam, laiklik, devlet, sistem, iddiasızlık vb. kendi seçtiği her hususu, belirttiği her istifhamı –yeni yazısındaki olumlu düzeyi mutlaka gözeterek ve varsa kendi yanılgılarımı da kabul ederek– tartışmaya açığım. Ama önce Müslümanlar arasında nifaka neden olabilecek bu konuları aydınlatmalı."