İslamafobik saldırılarda büyük artış

İslamafobik saldırılarda büyük artış

İngiltere’nin başkenti Londra’da son bir yılda İslamafobik saldırılarda yüzde 70 oranında artış görüldüğü açıklandı.

Metropolitan Polis Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, son 1 yıl içinde Londra’da 816 İslamafobik saldırı gerçekleştiği belirtildi. Bu sayı önceki yıl 478 olarak kaydedilmişti. Saldırıların en çok, şehrin güneybatısında bulunan Merton bölgesinde arttığı bildirildi. Islington, Southwark ve Westminster semtleri de Müslümanlara yönelik saldırıların büyük artış gösterdiği diğer bölgeler arasında yer alıyor. 

İslamafobik saldırıları gözlemleyen ‘Tell Mama’ derneğinden Fiyaz Mughal BBC’ye yaptığı açıklamada, son bir yıl içinde saldırıya uğrayanların yüzde 60’ını başörtülü veya peçeli kadınların oluşturduğunu söyledi. 

Komiser Mak Chishty ise nefret suçunu işleyenlere yönelik kesinlikle taviz vermeyeceklerini vurgulayarak, “Bu suçu işleyenler polisin nefret suçu konusunda çok ciddi olduğunu bilmeliler.” diye konuştu. 

Londra’da nefret suçlarıyla ilgilenen 900 özel polis uzmanının olduğunu kaydeden Chishty, bu tür saldırılara maruz kalanların ivedilikle polise müracaat etmeleri gerektiğini vurguladı.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.