"İslam’a hizmet yolunda yorulmak, üşenmek yok"

"İslam’a hizmet yolunda yorulmak, üşenmek yok"

Erbaş, “İslam’a ve milletimize hizmet yolunda 100 adım atma takatimiz varken 90 adım atarsak 10 adımın hesabı sorulur bizden. Bunun bilinci içerisinde olmak zorundayız.” dedi

Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Birimleri İstişare Toplantısı, değerlendirme oturumunun ardından sona erdi.

Toplantının değerlendirme oturumunun ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İslam’a ve milletimize hizmet yolunda 100 adım atma takatimiz varken 90 adım atarsak 10 adımın hesabı sorulur bizden. Bunun bilinci içerisinde olmak zorundayız. Yorulmak, üşenmek yok” dedi.

Erbaş, Türkiye ve dünyadaki gelişmelerin iyi okunması gerektiğini ifade ederek, “Bugün ulusal ve küresel bağlamda çevremizde yaşanan her şeyin dini zeminleri var. Sosyal, siyasal hatta ekonomik projelerde din artık önemli bir argüman olarak kullanılıyor. Önümüzdeki süreçte dini diploması ve teo-politik çok daha stratejik hale gelecek.” değerlendirmesinde bulundu.

3 gün süren toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığının stratejik planı çerçevesinde 2019 yılı içerisinde yapılan faaliyetler değerlendirildi ve 2020 yılı için planlanan çalışmalar istişare edildi. Genel Müdürlerin başkanlık ettiği oturumlarda Daire Başkanları faaliyetlerini anlatan sunumlar gerçekleştirdi. Sunumların ardında müzakereler yapıldı.

Toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığının üst düzey yöneticileri katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.