İslam Üniversitesi, Hollandaca Mektubat'ı yayınladı

İslam Üniversitesi, Hollandaca Mektubat'ı yayınladı

Batılıların bir türlü cevabını bulamadığı konulara tatminkar cevaplar veriyor

Rotterdam İslam Üniversitesi Risale-i Nur Külliyatından Mektubat isimli eserin Hollandaca Tercümesinin yeni baskısını yaptı. 

Rotterdam İslam Üniversitesinin tercüme heyetinin hazırladığı "de Brieven" isimli eser Hollanda’da üniversitenin www.iurpress.nl sitesinden ve online satış yapan 1500'ün üzerindeki kitapçılardan sipariş verilebiliyor.

İlk baskısı Güney Amerika kıtasında bulunan Suriname ülkesindeki Müslümanlar tarafından büyük ilgi gören eser, aynı şekilde Hollanda'da birçok politikacı, akademisyen, üniversite öğrencileri ve ilahiyat uzmanları tarafından da ilgi görmüştü.

Batılıların bir türlü cevabını bulamadığı konulara tatminkar cevaplar veriyor

Üniversite tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Covid-19 salgınının bir meyvesi olan Hz. Peygamberin (asm) salgında alınacak tedbirler Hadis-i Şeriflerinin büyük reklam panolarında yayınlandığı şu günlerde ve özellikle Avrupa ülkelerinin bir çoğunda açıktan Ezan okunmaya başlanması Hz Peygamberimize (asm) olan ilgiliyi oldukça artırmıştır. Özellikle 19. Mektup ve 19. Söz bu ihtiyaca çok güzel cevap vermektedir.

"Şu anda Hollandaca dilinde yapılan bir Manevi Tefsir bulunmamaktadır. Risale-i Nur Külliyatı tamamlandığında büyük bir eksik tamamlanmış olacak. Hollanda'da Hristiyan Papazların bile ilgi gösterdiği de Brieven eseri özellikle 19. Mektup Hz. Resulullah'ın mucizeleri, 15. Mektup Hz. İsa’nın göğe yükselmesi olayı, Miraç Risalesi, Cennet ve Cehennem bahsi, Hz. Adem'in Cennetten çıkarılması gibi Batılı insanların bir türlü cevabını bulamadığı konulara tatminkar cevaplar vermekte.

Gayret bizden başarı Allah’tandır diyerek tüm gücümüz ile Risale-i Nur Külliyatını Hollanda toplumuna kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum