'İslam ülkelerinin basketbolda gelişmesini arzuluyoruz'

'İslam ülkelerinin basketbolda gelişmesini arzuluyoruz'

TBF Başkanı Türkoğlu, "İslam ülkeleri arasında en başarılı basketbol federasyonuyuz. İş birlikleri yapıp İslam ülkelerinin basketbolda gelişmesini arzuluyoruz.” dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin siyaset ve ekonomi alanlarında İslam ülkeleriyle sağladığı iş birliklerini sporla taçlandırmayı umut ettiklerini söyledi.

Federasyon olarak İslam ülkeleriyle yakın zamanda bir araya gelme planları bulunduğunu ifade eden Türkoğlu, "İslam ülkeleri arasında sporda hem en başarılı ülkeyiz hem de en başarılı basketbol federasyonuyuz. Bu ülkelerle en kısa zamanda iş birlikleri yapıp katkı sağlamak istiyoruz. İslam ülkelerinin basketbolda gelişmesini arzuluyoruz." dedi.

"Basketbolu sevdirirsek ne mutlu bize"

İslam ülkelerinin Türkiye’nin de desteğiyle sporda ve özellikle basketbolda çok daha iyi noktalara geleceğini kaydeden Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımız bu ülkelere değer veren bir lider. Biz de spor alanında ne görev düşüyorsa üstlenmek isteriz. O yüzden bu tür iş birlikleri önümüzdeki dönemde mutlaka yapılacaktır. Bizim buraya göndereceğimiz antrenörler olacaktır. Onların antrenörlerini ülkemize davet edip eğitimlerini, gelişimlerini sağlayacak imkanlar da olacaktır. İnşallah onlara da basketbolu sevdirirsek ne mutlu bize."

Körfez ülkelerinde basketbolu sevdirmek için karşılıklı iş birliklerinin geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Türkoğlu, ülkelerin federasyonları ve spor bakanlıkları ile görüşmeler yaparak eğitimler, organizasyonlar ve turnuvalar düzenlenebileceğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.