İslam ticaret hukukunu tartıştılar

İslam ticaret hukukunu tartıştılar

Konya'daki önemli bir organizasyon olan Uluslararası İslam Ticaret Hukuku Kongresi'nin kapanış programı gerçekleştirildi islam Ticaret Hukuku kongresi sonuçlandı.

Konya'da ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası İslam Ticaret Hukuku Kongresi kapanış programıyla sona erdi.

Konya Ticaret Odası (KTO), Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEU) ve KTO Karatay Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası İslam Ticaret, Hukuku Kongresi'nin sonuçlarının ve değerlendirmelerinin yapıldığı kapanış programına Konya Valisi Muammer Erol, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İslam ülkelerinden temsilciler ile çok sayıda ilim adamı ve ilahiyatçı katıldı. Kongrenin kapanış programında oluşturulan farklı oturumlarda İslam'da kira, zekat, faiz, borsa, sigorta gibi konuların yeri tartışıldı.

Kongrenin kapanış programında konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, kongrenin geleneksel hale getirilmesi adına çalışmalar yaptıklarını söyledi. Öztürk, "İlki 19 yıl önce düzenlenen kongrenin 2015 yılında KTO, KTO Karatay Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle başarılı bir şekilde ikincisini gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Kongreye katılmak için dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından şehrimize gelen, yurt içinden ve yurt dışından katılımlarıyla Kongremize katla sağlayan tüm alim, bilim adamı ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Bu sene ikincisi düzenlenen kongremizin üçüncüsü 2019, dördüncüsü 2023 yılında olmak üzere 4 yılda bir yapılarak geleneksel hale getirilecektir. Böylelikle 2023 yılında da kongremizi düzenleyerek ülkemiz finans sitemi için büyük bir katkı sağlamış olacağız. KTO Karatay Üniversitesi'ne 'İslam Ticaret ve Ekonomisi Araştırma ve Uygulama Merkezi' kurulması önerisi bizi son derece mutlu etmiştir. İslam Ticaret ve Ekonomisi konusunda lisans bölümü açmak için girişimlerimiz devam etmektedir" dedi.

egitimrehberi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.