"İslam Ruhunun Dirilişi" kongresi Toronto’da başladı

"İslam Ruhunun Dirilişi" kongresi Toronto’da başladı

Suriye krizinin ele alındığı İslam Ruhunun Dirilişi kongresi Kanada'nın Toronto kentinde dün başladı.

Kanada’nın en büyük, Kuzey Amerika kıtasının ikinci büyük İslami organizasyonu olan RİS (Reviving the İslamic Spirit - İslam Ruhunun Dirilişi) Convention 2015 Toronto’da başladı. Kanada’nın yanısıra ABD, Japonya, Avustralya, Çin, Malezya, Singapur, İngiltere, Endonezya ve Afrika ülkelerinden 24 konuşmacının katıldığı organizasyona, dünyanın 350 şehrinden katılımcılar geldiği açıklandı. 

Metro Kongre Merkezi'nde binlerce kişinin katıldığı ve bu yıl 14'üncüsü düzenlenen kongreyle ilgili AA muhabirine konuşan Organizasyon Direktörü Sumayyah Poonah, ilk kez 11 Eylül olaylarının ardından bir grup Müslüman genç ile başlayan etkinliğin aradan geçen sürede hızla büyüdüğünü söyledi.

Poonah, "Bu yıl Suriye'de yaşanan kriz başta olmak üzere İslam dünyasındaki sorunlar, sosyal adalet, eşitlik ve daha birçok konu ele alınacak" dedi.

Cuma namazı ile başlayan kongreye Abdullah bin Bayyah, Hüseyin Nasr, Malcolm X’in kızı Ilyasah Shabazz, Muhammed Ninowy, Münir El-Kasım, Hamza Yusuf ve Zahir Mahmud gibi isimler katılıyor. Kongre Sami Yusuf'un konseriyle sona erecek.

Reviving the İslamic Spirit-İslam Ruhunun DirilişiReviving the İslamic Spirit-İslam Ruhunun DirilişiReviving the İslamic Spirit-İslam Ruhunun DirilişiReviving the İslamic Spirit-İslam Ruhunun Dirilişi

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.