İslam İşbirliği Teşkilatı: Kur'an'a ve Hz. Muhammed'e (asm) hakaret edenlere tedbir alın!

İslam İşbirliği Teşkilatı: Kur'an'a ve Hz. Muhammed'e (asm) hakaret edenlere tedbir alın!

İslam İşbirliği Teşkilatı, Avrupa ülkelerinin hükümetlerini İsveç, Hollanda ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'i yakarak hakaret edenlere karşı "sert cezai tedbirler" almaya çağırdı

İİT'den yapılan yazılı açıklamada, İsveç, Hollanda ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'in yakılması konusunda teşkilatın ortak tutumunu ifade etmek amacıyla yürütme kurulunun olağanüstü toplandığı kaydedildi.

Açıklamada, toplantı sırasında İslamofobinin alçakça ihlallerinin faillerine karşı örgütün alabileceği tedbirlerin ele alındığı ifade edildi.

Teşkilatın açıklamasına göre, toplantıda konuşan İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, Avrupa'da aşırı sağcı aktivistlerin yürüttüğü provokatif eylemlerden duyduğu memnuniyetsizliği yineledi.

Taha, "Özellikle bu tür provokasyonlar kendi ülkelerinde aşırı sağcılar tarafından tekrar tekrar gerçekleştirildiğinden, ilgili hükümetler katı cezai önlemler almalıdır." dedi.

Gelecekte bu tür provokasyonların tekrarlanmaması için ilgili tüm tarafları sert önlemler almaya çağıran Taha, Kuran'ı Kerim'i kasten yakma ve Hz. Muhammed'e hakaret etme eylemlerinin sadece İslamofobi olayları olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.

Genel Sekreter Taha, bu eylemlerin, sayıları yaklaşık 1,6 milyar olan tüm Müslümanlara doğrudan bir hakaret olduğunu kaydetti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.