İslam eserleri korunacak

İslam eserleri korunacak

Güney Kıbrıs’taki Ömerge Cami’nde gerçekleştirilen “Mevlit” gecesine Rum İçişleri Bakanı Neoklis Silikiodis de katıldı ve bir konuşma yaptı

Elmas Tokay'ın Haberi

   Hazreti Muhammed’in doğum ayı nedeniyle, geçtiğimiz Cumartesi akşamı Güney Lefkoşa’da bulunan Ömerge Cami’nde gerçekleştirilen “Mevlit” gecesine Rum Yönetimi İçişleri Bakanı Neoklis Silikiodis de katıldı.
   Hala Sultan Tekkesi imamı Şakir Alemdar’ın önderliğinde gerçekleştirilen Mevlit gecesine katılan Bakan Silikiodis, böyle anlamlı bir gecede orada bulunmaktan çok etkilendiğini ve memnun olduğunu belirtti. Bir çok farklı milletin ve kültürün ayni çatı altında toplanarak, uyum içerisinde böyle bir kutlama yapmalarının güzel bir örnek olduğunu söyleyen Silikiodis, çok kültürlülüğü her zaman desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini belirtti.
   Güney Kıbrıs’ta bulunan İslam eserlerine her türlü desteği ve yardımı sürdüreceklerine de değinen Bakan Silikiodis, din ve ibadet özgürlüğüne de destek veremeye devam edeceklerini kaydetti.

“Bütün yaratılanlara gönderildi”

   Hala Sultan Tekkesi İmamı Şakir Alemdar, böylesine mukaddes bir gecede, İçişleri Bakanı Neoklis Silikiodis’in davetlerini kırmayarak gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
   Kuran-ı Kerim’de,  “Allah’ın Hz. Muhammed’i bütün yaratılanlara gönderdiğini” söylediğini hatırlatan Şakir Alemdar, peygamberimizin, insan ilişkilerinde, rahmetin, merhametin ve şefkatin ne kadar güzel olduğunu Allah’tan gelen bir mesaj olarak bize gösterdiğini söyledi.
   Bakan Neoklis Silikiodis’in böyle bir gecede aramızda olmasının bu mesajın bir yansıması olduğuna dikkat çeken Alemdar, ellerinden geldiğince bu tür faaliyetlere devam edeceklerini belirtti.

Mevlit ve dualar okundu

   Hala Sultan Tekkesi ve Ömerge Camii imamı Şakir Alemdar ve Rum Yönetimi İçişleri Bakanı Neoklis Silikiodis’in konuşmalarının ardından mevlit ve dualar okundu.
   Mevlit Gecesi’ne Kıbrıslı Türklerin yanı sıra, Güney Kıbrıs’ta yaşayan diğer ülkelerden Müslümanlar da katıldı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gecede, Hazreti Muhammed’in doğumu kutlandı.
Kibris Gazetesi