İslam düşmanı Macron'un darbeci Sisi'ye "onur nişanı"(!) verdiği ortaya çıktı

İslam düşmanı Macron'un darbeci Sisi'ye "onur nişanı"(!) verdiği ortaya çıktı

​Mısır'da askeri darbeyle yönetimi ele geçiren Abdülfettah es-Sisi'ye, resmi ziyarette bulunmak üzere geldiği Fransa'da Elysee Sarayı'nda Fransız Legion d'Honneur onur nişanı takdim edildiği ve bunun Fransız basınından gizlendiği ortaya çıktı.

Fransız basınından saklanan görüntüler, televizyon program sunucusu Yann Barthes'in Mısır Cumhurbaşkanlığının resmî sitesinde yayımlanan videoyu paylaşmasıyla gün yüzüne çıktı.

Macron'un basınla paylaşılan resmi programında yer almayan törene ilişkin görüntülerin yalnızca Sisi’nin kameramanı tarafından kayıt altına alındığı belirtildi.

Sunucu Barthes, Fransızlardan gizlenen görüntülerde Sisi'ye "Legion d'Honneur" nişanı verildiğini söyleyerek "İlk defa Elysee'de yaşananları otoriter bir rejime ait internet sitesinden öğrenmiş olduk" dedi.

Macron, Elysee Sarayı'nda 7 Aralık'ta mevkidaşı darbeci Sisi'yi kırmızı halıyla karşılamıştı.

Şeref Nişanı olarak da bilinen Ordre national de la Légion d'honneur, Napolyon'un 19 Mayıs 1802'de imzaladığı bir kanun ile Fransa'nın en yüksek dereceli sivil nişanı olarak kabul ediliyor.

3 Temmuz 2013'te Mısır, ilk defa halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Sisi tarafından gerçekleştirilen askeri bir darbeyle görevden uzaklaştırılmasına tanık oldu.

Merhum Mursi'nin yakın çalışanlarından üst düzey bir yetkili, Sisi'nin darbeyi Aralık 2012'den beri planladığına dikkati çekmişti.

Senegal Kültür Bakanı Amadou Tidiane Wone'den "onurlu" davranış

Nişanın verildiği isimlerden biri olan eski Senegal Kültür Bakanı Amadou Tidiane Wone, Fransa'da öğrencilerine Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) resmedildiği bir karikatür gösteren ve öldürüldükten sonra Sisi gibi "Legion d'Honneur"e layık görülen Samuel Paty ile aynı nişanı taşıyamayacağını belirterek bunu Fransa'ya iade etmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum