İslam dünyasından depremzedeler için hatim ve dualar

İslam dünyasından depremzedeler için hatim ve dualar

Sudan'da yüzlerce Kur'an kursu öğrencisi, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler ve yaralılar için dua etti

Yerel Tadamun Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği ile Afrika Kapısı Derneğinin etkinliğinde Darfur bölgesindeki Niyala şehrinde yer alan Hamişkoreyb Kur'an Kursu'nda, Türkiye için hatimler okundu, dualar edildi.

Tadamun Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı Şeyh El-Emir Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrika Kapısı Derneği ile birlikte Niyala'da, Türkiye'ye yüzlerce hatim ve dua programını düzenlediklerini belirterek, "Depremde ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

ENDONEZYA'DAN TÜRKİYE'DEKİ DEPREMZEDELERE HATİM DUASI!

Endonezyalı hafızlar, Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden etkilenen depremzedeler için hatim okuyup, dua etti.

Süleymaniye Medresesi'nin hafızlık talebeleri, kaydettikleri videoda, "Türkiye'de meydana gelen depremden etkilenen kardeşlerimiz niyetine, Kur'an-ı Kerim hatmi okuyoruz. Cenab-ı Allah kabul eylesin. Cenab-ı Hakk, hayatını kaybedenlere rahmeti ile muamele eylesin. Yaralılara da en kısa zamanda şifa ihsan eylesin. Endonezya'dan selam ve dua ile." denildi.

aa-akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.