İslam birliğini sağlarken hakiki Alevilerle birlikte çalışmalıyız

İslam birliğini sağlarken hakiki Alevilerle birlikte çalışmalıyız

Risale Akademi, Birleştirici bilinç olarak Al-i Beyt Muhabbeti başlığı altında Alevilik Çalıştaylarının ikincisi Risale Akademi'nin Ankara merkezinden gerçekleştirildi.

Ahmet Bilgi'nin haberi
RİSALEHABER - Çalıştayın birinci oturumunda Doç. Dr. Yasin Yılmaz, Emirdağ Lahikası 52. Mektup ekseninde "Aleviliğin İslam Tarihindeki Süreci ve Al-i Beyt Muhabbeti" başlıklı tebliğini sundu. 

İslam tarihinden kesitlerle birlikte konuyu elen alan Yılmaz, Hz. Ali (ra) ile Muaviye arasındaki yaşanan olaylar hakkında "Hilafet, şia, Şiilik ve Alevilik bugüne kadar gelmiş tarihi olaylardır. Bugün halen üzerinde geniş tartışmalar söz konusudur. Şunu söylemek gerekir ki: “Hz. Ali (r.a) ile Muaviye’nin mücadelesi, hilafet ile saltanat arasındaki mücadeledir. " şeklinde konuştu. 

İNSANLAR EHL-İ BEYT SEVGİSİ ÇERÇEVESİNDE TOPLANMALI

Anadolu'daki Ehl-i Beyt sevgisi çerçevesinde geçmişte ve günümüzdeki durumu da değerlendiren Yılmaz şunları kaydetti:

"Anadolu’da Hacı Bayram Veli gibi çok değerli zatlar, çok önemli hizmetlerde bulunmuşlardır. Bugün Ehlibeyt sevgisi çerçevesinde insanları toplamak gerekir. 

Şia siyasi olarak ortaya çıkmıştır. Bugün Alevilik büyük ölçüde siyasileşmiştir. Bu noktada konuyu yeniden değerlendirmek gerekir. Özellikle İslam Birliğini sağlamakta hakiki Aleviler ile birlikte çok ciddi şekilde çalışmalıyız.

Vahhabilik damarının Nur talebelerinde olmaması gerekiyor. Bediüzzaman, ahirete gidenlerle ilgili konuşmanın bir faydası olmadığını söylüyor. Yine Üstad Bediüzzaman ifrat ve tefritten uzak durarak İslam birliğinin ne kadar önemli olduğu üzerinde duruyor… "

foto_galeri-002.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.