İskoçya'da bazı okullar yüz tanıma sistemiyle ödeme uygulamasına geçti 

İskoçya'da bazı okullar yüz tanıma sistemiyle ödeme uygulamasına geçti 

İskoçya'da bazı okullar yemekhanelerden yararlanan öğrencilerin yüz tanıma sistemi kullanarak ödeme yapabildiği bir yazılım kullanmaya başladı.

Yeni teknolojiyi kullanan kuzey Ayrshire'da bulunan 9 okul, yüz tanıma sistemiyle kimlik tanımlanarak yapılan ödemenin, kartlar veya parmak izi tarayıcılarından daha hızlı ve hijyenik olduğunu açıkladı.

Velilere dağıtılan broşürlerde ise "Yüz Tanıma Sistemiyle çocuklar yemeklerini seçiyor, kameraya bakıp geçiyor. Yemek servisi hızlanırken satış noktasında teması da ortadan kaldırıyor" ifadeleri yer aldı.

Yazılım sistemini sağlayan CRB Cunninghams şirketi Direktörü David Swanston, "Bu, birini kasada tanımanın en hızlı yolu. Bir ortaokulda potansiyel olarak bin öğrenciye hizmet vermek için yaklaşık 25 dakikalık bir süreniz var. Dolayısıyla satış noktasında hızlı olmak gerekiyor." açıklamasında bulundu.

North Ayrshire Konseyine göre, çocukların veya ebeveynlerinin yüzde 97'si okullarda yüz tanıma sistemi kullanımına rıza gösteriyor.

Okullar, ebeveynlerin kabul etmesi gereken bir katılım sistemi kullanıyor ve alternatif olarak ödemenin doğrulanması için PIN kullanabiliyor.

Çocukların biyometrik verileri şifreli bir biçimde saklanabiliyor ve çocuk okuldan ayrıldıktan sonra veriler siliniyor.

Bu arada Amerika Birleşik Devletleri'ndeki okullar da güvenlik amacıyla son birkaç yıldır okullara yüz tanıma teknolojileri kuruyor.

euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.