IŞİD'in hedefi piramitler!

IŞİD'in hedefi piramitler!

Terör örgütü IŞİD'in Mısır'daki sempatizanları Mısır'ın kadim gelenek ve tarihi mirasının sembolleri olan eserlerini kendilerine hedef yaptılar.

IŞİD "Allah'a karşı gelme anlamına geldiği"ni iddia ettikleri piramitleri yıkmak için hazırlanıyor. Suriye topraklarında bulunan birçok tarihi eseri tahrip eden terör örgütü IŞİD şimdi de Kahire, Mısır'ın tarihi eserlerini hedef gösterdi. Büyük Sfenks ve Piramitleri kendisine hedef tahtası yapmayı planlayan IŞİD yakıp yıkmaya devam ediyor.

Mısır Sina'da çatışmaya hazırlanıyor

Mısır olası bir IŞİD saldırısına karşı Sina Yarımadası'nda savaş uçaklarını ve askeri birlikleri hazır bekletiyor.

IŞİD'den kan donduran mesaj: Yerle bir edilmeli!

Dogma malum; Hiçbir nesne put ve tapınma öğesi olamaz. İmam El-Kandari, Al-Watan Daily'ye verdiği demeçte, “Mısır'ın tarihi mirasının çoğunun kültüre ait olduğu kabul edilemez, bu dine sığmaz” ifadelerini kullanmıştı.
Sık sık müslüman mirası dışındaki eserlerin yok edilmesini gerektiğini vurgulayan IŞİD lideri Bağdadi tarihi eserlerin imha edilmesinin dini bir vecibe olduğunu söyledi. IŞİD'e destek verenlerin büyük çoğunluğu 'ilk Müslümanların Mısır'a girerken firavunların anıtlarını yıkmamış olmaları bugün bunu yapmamamız gerektiği anlamına gelmiyor' fikrinde birleşiyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.