IŞİD, Ayasofya'nın açılmasını İslami bulmamış!

IŞİD, Ayasofya'nın açılmasını İslami bulmamış!

Tek hedefi Müslümanları öldürmek olan terör örgütü IŞİD'den komedi gibi açıklama

Al Monitor’deki köşesinde saldırı hazırlığındaki bir IŞİD militanının İstanbul’da gözaltına alınmasını değerlendiren gazeteci Amberin Zaman, Suriye uzmanı Eymen el-Temimi’nin görüşlerine de yer verdi.

El-Temimi, IŞİD’in örgüt bülteni Al- Naba’da yer alan bir yazıda, Ayasofya’nın camiye çevrilmesinin İslami olmayan yollarla gerçekleştiği gerekçesiyle meşru bir hareket olarak görülmediğinin yazıldığını aktardı.

Salı günü Al Monitor’de yayımlanan makaledeki ilgili bölüm şöyle:

“Suriye milisleri üzerinde çalışan İngiliz uzman Eymen el-Temimi, IŞİD’in gözünde Erdoğan ve Türk hükümetinin kâfir ve mürted olduğunu, bu yüzden onları meşru hedef olarak gördüklerini hatırlatıyor:

IŞİD, "Ayasofya’nın camiye çevrilmesiyle ilgili duruşunu Al-Naba isimli örgüt bülteninin 243’üncü sayısında özetledi. Örgüt, Ayasofya camiye çevrilirken kullanılan yöntemi meşru olarak görmüyor: İslam’ı esas almayan bir mahkemenin hükmüyle camiye çevrilmesini onaylamıyorlar. Bu gruba (IŞİD) göre esas olan, tevhidi benimsemek ve şirki terketmek… onlar için bunlar Ayasofya’yı cami olarak açmaktan daha önemli şeyler.’”

Kaynak: Serbestiyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.