IŞİD 3 ayda bin 86 saldırı düzenledi: 3 bin ölü

IŞİD 3 ayda bin 86 saldırı düzenledi: 3 bin ölü

DAEŞ terör örgütünün saldırılarının son üç ayda yüzde 42 arttığı belirtildi. Örgüt, 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında dünya genelinde bin 86 saldırı düzenledi. Düzenlenen saldırılarda 3 bin kişi katledildi.

Londra'da bulunan, stratejik danışmanlık hizmeti veren IHS Jane Terör ve İsyan Merkezi (JTIC) tarafından yapılan araştırmaya göre, örgüt, 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında dünya genelinde bin 86 saldırı düzenledi.

Araştırma, bu dönemde DAEŞ'in günlük saldırı ortalamasının yüzde 42 artışla 11,8'e yükseldiğini ortaya koydu. Örgütün 1 Nisan-30 Haziran döneminde günlük saldırı ortalaması ise 8,3 olarak hesaplanmıştı.
DAEŞ'in son üç ayda düzenlediği saldırıların, son bir yıldaki eylemlerine oranla da yüzde 36 arttığı belirlendi.
IHS JTIC Başkanı Matthew Henman, "Küresel ölçekten bakıldığında örgütün son üç ayda elindeki 'topraklarda' kayda değer bir genişleme olmadı. Örgüt, daha ziyade varolan vilayet yapısı içinde yerel toprak kontrolünü genişletip pekiştirme stratejisini sürdürüyor" dedi.

Merkezin araştırması DAEŞ'in, Mısır, Libya, Yemen, Afganistan, Pakistan, Nijerya, Suudi Arabistan, kuzey Kafkasya, Cezayir, Irak ve Suriye'ye'deki faaliyetlerini içeriyor.
IHS JTIC, 2009'dan bu yana 250'den fazla terörist ve isyancı grubu inceliyor. Merkez, söz konusu grupların taktikleri ile faaliyette bulundukları bölgelerin belirlenmesi için çalışmalarda bulunuyor.


AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.