İşgalci İsrail'in Bakanı: Filistinliler yeryüzünden silinmeli

İşgalci İsrail'in Bakanı: Filistinliler yeryüzünden silinmeli

İşgalci İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, işgal altındaki Batı Şeria’da Yahudi yerleşimcilerin organize saldırılarına hedef olan Filistin kasabası Huvvara’nın “yeryüzünden silinmesi gerektiğini” söyledi

Başbakan Binyamin Netanyahu öncülüğündeki hükümet koalisyon ortaklarından aşırı sağcı Dini Siyonizm Partisi lideri Smotrich, bir panelde yaptığı konuşmada, Yahudi yerleşimcilerin 26 Şubat’ta Nablus’un güneyindeki Huvvara beldesinde Filistinlilere karşı giriştiği toplu saldırıları destekleyerek bölgede etnik temizlik çağrısı yaptı.

Haaretz’in aktardığına göre, Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşimlerindeki İsrailli yerel yetkili David Ben Zion'un, Twitter hesabından yaptığı ve Huvvara'nın "bugün yok edilmesi" çağrısında bulunan bir paylaşımını “neden beğendiği" sorulan Smotrich, bunu şöyle yanıtladı:

“Çünkü Huvvara beldesinin yeryüzünden silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Bence İsrail Devleti bunu yapmalı. Bu, Tanrı esirgesin, vatandaşın eliyle yapılmamalı.”

FİLİSTİNLİLERE KARŞI “ORANTISIZ” MÜDAHALE ÇAĞRISI

Maliye Bakanlığı'nın yanı sıra yasa dışı yerleşimlerden sorumlu “Sivil İşler İdaresi” için İsrail Savunma Bakanlığı'nda Yardımcı Bakanlık da yapan Smotrich, ırkçı ifadelerinin İsrail basınına yansımasının ardından yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Medya bir kez daha sözlerimi çarpıtarak yansıtmaya çalışıyor." iddiasında bulunan Smotrich, bu kez Filistinlilere karşı “orantısız şiddet kullanılması” çağrısında bulundu.

Smotrich, şu ifadelerini kullandı:

“İsrail ordusu ve güvenlik güçlerinin, her terör eylemine karşı orantısız bir şekilde tepki vermesini desteklediğimi söyledim. Teröristler ve destekçileri anlayana kadar, atılan her bir taşa karşılık bölgedeki dükkanların kapanması; her molotof kokteyline karşılık teröristlerin ailelerinin tutuklanması ve sınır dışı edilmesi; her bir terör hücresine karşılık kuşatma ve acı bir bedel ödetilmesi gerekiyor.”

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum