İşgalci İsrail, İbrahim Camii'nde ezanın okunmasına engel oluyor

İşgalci İsrail, İbrahim Camii'nde ezanın okunmasına engel oluyor

Siyonist rejim, Yahudilerin rahatsız olduğu gerekçesiyle geçen ay boyunca Hazreti İbrahim Camii'nde ezan okunmasını 50 kez engelledi. Bu bağlamda hemen hemen her gün akşam ezanının okunmasına engel olunuyor.

Siyonist işal rejimi, işgal altındaki Batı Şeria’nın El-Halil kentinde bulunan Hazreti İbrahim Camii’ndeki restorasyon ve bakım çalışmalarını daha önce engellemişti. İşgal askerleri, düzenledikleri baskınla El-Halil İmar Komitesi'nden işçilerin camiye girmesine ve rutin onarım ve bakım çalışmalarını yapmasına engel olmuştu.

Siyonist rejimin hukuksuz uygulamaları bununla da kalmadı. Covid-19 tedbirleri kapsamında daha önce 15 gün süreyle kapattığı İbrahim Camii'ni 5 gün daha kapatma kararı aldı.

Filistinlinin işgal altındaki Batı Şeria’nın El-Halil kentinde bulunan Hazreti İbrahim Camii’ne girişine izin vermeyen işgalciler, 7 Ocak 2021 tarihinde 10 gün süreyle camiye girişleri yasaklayarak insanların ibadet hakkını ihlal etti.

El Halil'deki Hazreti İbrahim Camii'nin altında yer alan mağarada Hazreti İbrahim ve eşinin kabirlerinin yanı sıra Hazreti İshak, Hazreti Yakup, Hazreti Yusuf ve eşlerinin kabirleri de bulunuyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.