İşgalci İsrail, Filistinli esir çocuklara yüksek miktarda para cezası veriyor

İşgalci İsrail, Filistinli esir çocuklara yüksek miktarda para cezası veriyor

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamada, siyonist işgal rejiminin, Filistin halkının karşı karşıya kaldığı ekonomik krize bakmaksızın esir çocuklar hakkında yüksek miktarlarda para cezası verdiği belirtildi.

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamada, siyonist işgal rejimine bağlı Ofer Askeri Mahkemesinin, Filistin halkının karşı karşıya kaldığı ekonomik krize bakmaksızın esir çocuklar hakkında yüksek miktarlarda para cezası verdiği belirtildi. Açıklamada, son bir yılda esir çocuklara verilen para cezalarının 350 bin şekeli (102 bin dolar) geçtiğine dikkat çekildi. 

Merkezin sözcüsü Riyad El-Eşkar konu hakkında yaptığı açıklamasında, işgalciler tarafından hukuksuzca esir edilen Filistinli çocukların birçoğunun, çıkarıldıkları mahkemelerce yüksek meblağlı para ve fiili hapis cezalarına mahkûm edildiğini vurguladı.

El-Eşkar, esir ailelerinin çocuklarına verilen para cezalarını ödemeye güçlerinin yetmediğini belirterek, işgal rejiminin bu politikalarla Filistin halkının, dayanışmasını, kararlılığını ve üstün mücadele azmini kırmayı hedeflediğinin altını çizdi.

Siyonist işgal rejiminin, gerçekleştirdiği katliamları ve suçları örtbas etme tavrını sürdürdüğünü nakleden El-Eşkar,  askeri yargının da, işgal güçlerinin suç işlemesinin önünü açmakta aktif ve suç ortağı bir rol oynadığını ve aynı zamanda işgal rejiminin uluslararası hukuku ihlal eden illegal politikaları için yasal koruma sağladığını bildirdi.

Yaptığı açıklamada işgal rejiminin Filistin halkına yönelik işlediği insanlık suçlarına ışık tutan El-Eşkar, Ofer Zindanındaki çok sayıda çocuk esirin, fiziksel şiddete ve işkenceye maruz kaldıklarını, bazılarının da haftalar boyunca sorgulandığını kaydetti.

Bununla beraber İsviçre merkezli Dünya Çocukları Koruma Hareketi, her yıl 500 ila 700 Filistinli çocuğun işgal rejimine bağlı askeri mahkemelerinde yargılandığını açıklamıştı.

Filistin resmi kaynaklarına göre, işgal zindanlarında halen 365’i idari tutuklu, 160’ı çocuk, 41’i kadın olmak üzere 4 bin 700 Filistinli bulunuyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.