İşgalci İsrail Filistin’de test etti, dünyaya sattı

İşgalci İsrail Filistin’de test etti, dünyaya sattı

Tüm dünyayı ayağa kaldıran ve 50 bin kişinin izlendiği öne sürülen casus yazılım Pegasus ile ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı

“The New Arab” internet sitesi, İsrail ordusunun, başta NSO firmasının geliştirdiği Pegasus olmak üzere casus yazılımları önce Filistinliler üzerinde denediğini öne sürdü. Söz konusu haber sitesi, NSO’nun kurucuları Omri Lavie, Shalev Hulio ve Niv Carmi’nin İsrail Savunma Bakanlığı’na bağlı “istihbarat ve siber gözlem” kolu olan “Birim 8200”den emekli olduğunu savunarak, orduda yaptıkları araştırma konularını emekli olduktan sonra geliştirmeye devam ettiklerine dikkat çekti. Birim 8200’ün, 2014’te İsrailli askerlerin de itiraf ettiği üzere, Batı Şeria’daki Filistinlileri gözetleyen askeri birim olduğuna dikkat çekildi.

Bununla birlikte İsrail’in, kontrol noktalarında biyometrik veri toplama, drone ile yüz tanıma, ileri düzey sosyal medya ve internet izleme teknolojileri kullandığı da belirtildi.

Siber saldırıyı FBI da soruşturacak

İtalya’da başkent Roma’nın da içinde yer aldığı Lazio bölgesinin bilgisayar sistemine düzenlenen ve koronavirüs aşısı randevuları, test ve muayene işlemlerinde aksaklığa neden olan siber saldırıyla ilgili soruşturmaya ABD istihbarat teşkilatı FBI ve Avrupa Birliği’nin güvenlik birimi Europol’ün de katıldığı açıklandı. Lazio bölge yönetimi yaptığı açıklamada, aşı randevularının 72 saat içinde yeni bir platform üzerinden başlayacağını duyururken, pek çok kritik roldeki ismin özel verilerinin internet korsanlarının eline geçmesinden endişe ediliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.