İşgal altındaki Filistin'de bulunan Kabul köyünde meskenler yıkım tehdidi altında

İşgal altındaki Filistin'de bulunan Kabul köyünde meskenler yıkım tehdidi altında

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Kabul köyünde onlarca dükkân ve meskenin, ruhsatsız bir şekilde inşa edildikleri iddiasıyla siyonist işgal rejiminin yıkım tehdidiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

En az on yıl öncesinde inşa edilmiş olduğu belirtilen binaların sahiplerine işgal rejimi tarafından yıkım uyarıları yapıldığı ve yüksek miktarda para cezaları yazıldığı bildirildi.

Ticari binalardan birinin sahibi durumundaki Mecdi Şahin, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "Ben burada yaklaşık 13 yıl önce ahşap satmakla işe başlamıştım. İşim 805 nolu caddedeki arsamda yaptığım çalışmalara dayanmaktadır. Rejimin yapmak istediği boğazımızı sıkmaktır. Özellikle Coronavirus sebebiyle yaşanan ekonomik kriz şartlarında bu yönteme başvuruyor. Buradaki ticari kuruluşlar Coronavirus'ten ve onun sebep olduğu şartlardan azami derecede olumsuz bir şekilde etkilenmiştir."

Mecdi Şahin, çalışma ruhsatı almak için gerekli bütün işlemleri yapacağına dair yerel yönetime taahhütte bulunmasına rağmen çabalarından hiçbir sonuç alamadığını dile getirdi. Şahin, siyonist işgal rejiminin kendilerinin taleplerine kulak vermek yerine kendilerini korkutmak için üzerlerine polisleri ve köpekleri gönderdiğini ve yüksek miktarda ödenmesi imkânsız para cezaları kestiğini ifade etti.

Siyonist işgal rejimi, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan Filistinlileri göçe zorlamak amacıyla onların çalışmalarını zorlaştırıyor, kendilerine inşaat ruhsatı vermiyor, evlerini ve iş yerlerini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.