İşgal altındaki Filistin topraklarında 2020'de basına yönelik 561 ihlal gerçekleştirildi

İşgal altındaki Filistin topraklarında 2020'de basına yönelik 561 ihlal gerçekleştirildi

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, siyonist işgal rejimi, 2020 yılında işgal altındaki Filistin topraklarında basın kurumlarına ve mensuplarına yönelik olarak 561 hak ihlali gerçekleştirdi.

Rapora göre şubat ayı, basın mensuplarına yönelik ihlallerin zirveye çıktığı ay olarak kayıtlara geçti.

İhlaller çoğunlukla saldırılar, yaralamalar ve basın mensuplarının işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan gelişmeleri takip etmeleri esnasında alıkonulmaları şeklinde gerçekleşti.

İşgal rejimi, basın mensuplarını olay yerlerinden uzaklaştırmak amacıyla aşırı derecede güç kullandı. Olayların izlenmesini engelledi. Basın mensuplarının bazılarını olayları takip etmeleri esnasında bazılarını da evlerine baskınlar düzenleyerek alıkoydular, mesleki araçlarına da el konuldu.

Rapora göre Facebook'un işgal rejiminin aleyhine tahrik saydığı mesajların takibe alınmasına izin veren açıklamasından sonra işgalciler, basın mensuplarının sosyal medyadaki faaliyetlerini de yakın takibe aldı ve bu mesajlarından dolayı da sorgulamalar yaptı.

Rapora göre basın mensuplarını hedef alan alıkoyma ve yargıya sevk etme işlemleri 132'yi bulurken, 122 basın mensubu da görevini yerine getirmekten menedilerek uzaklaştırıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.