İş kazalarına karşı 'milli seferberlik' başlatılacak

İş kazalarına karşı 'milli seferberlik' başlatılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iş sağlığı ve güvenliği bilincini artırmak ve iş kazalarını en aza indirmek için "İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği" başlatacak.

İşsizlikle mücadele çalışmaları kapsamında, bu yılın başında "İstihdam Seferberliği"ni başlatarak, 1 milyon civarında kişiye istihdam sağlayan bakanlık, şimdi de çalışma hayatının en önemli sorunlarının başında gelen iş kazalarını gündemine aldı.

Bakanlık, iş sağlığı ve güvenliği bilincini artırmak ve iş kazalarını en aza indirmek için harekete geçerek, işçi ve işveren sendikalarının da katkısıyla iş sağlığı ve güvenliği alanında farkındalık yaratacak milli bir seferberliğe imza atacak.

Seferberlik 3. Havalimanında başlatılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla, 13 Mayıs Cumartesi günü yapılması planlanan, 3. havalimanı şantiyesinde düzenlenecek programla başlatılacak "İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği", ilk olarak en fazla iş kazasının yaşandığı inşaat iş koluna yönelik yürütülecek.

Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları ve müfettişleri, iş sağlığı ve güvenliği bilincini artırmak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanındaki şantiyeleri ziyaret ederek, işçi ve işverenler ile bir araya gelecek.

İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği, inşaat iş kolunun ardından, iş kazalarının yoğun yaşandığı tarım ve metal gibi sektörleri de kapsayacak.

Türkiye'de her yıl ortama 200 bin iş kazası yaşanırken, bu kazalarda bini aşkın işçi yaşamını yitiriyor. İş kazalarının en fazla yaşandığı sektör inşaat olurken, yüksekten düşme, ezilme ve göçük ölüm ve yaralanmalara yol açan nedenlerin başında geliyor.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.