'İş kazaları azalıyor'

'İş kazaları azalıyor'

SGK Başkan Yardımcısı Ceylan, "Maalesef iş kazaları konusunda ülkemizin yeri çok parlak bir noktada değil ama alınan tedbirlerle üst sıralara tırmanmaya başladık. Hem kaza sayısında hem kazalardaki ölüm sayısında giderek azalma görülüyor." dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, Türkiye'de iş kazaları ve kazalardaki ölüm sayısında giderek azalma görüldüğünü bildirdi.

Buca Sosyal Güvenlik Merkezi'nde iş sağlığı ve güvenliği konusunda düzenlenen seminerin açılışında konuşan Ceylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yılın başında milli seferberlik ilan ettiğini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da bu kapsamda çalışma hayatında milli seferberlik ilan ederek, ilk etapta istihdam konusunda çalışmalar yapıldığını aktardı.

Milli seferberliğin ikinci etabının ise iş sağlığı ve güvenliği olarak belirlendiğini ifade eden Ceylan, sıfır iş kazası ve sıfır ölümün hedeflendiğini belirtti.

"Çok basit tedbirlerle bu kazaların önüne geçilebilir"

İş sağlığı ve güvenliğine son dönemde büyük önem verildiğini anlatan Ceylan, "Yakın tarihe kadar bu alanda bir yasamız bile yoktu. Bu alanda müstakil bir yasa çıkardık. Yasa çıktıktan sonra her iş yerinde iş sağlığı güvenliği uzmanının bulunması, bununla ilgili tedbirlerin uluslararası normlara ulaştırılması noktasında çok ciddi çalışmalar yapıldı. Şimdi artık denetim safhasındayız." dedi.

Ceylan, iş sağlığı ve güvenliği alanında yapılan işlerin meyvesini almaya başladıklarını vurgulayarak,"Maalesef iş kazaları konusunda ülkemizin yeri çok parlak bir noktada değil ama alınan tedbirlerle üst sıralara doğru tırmanmaya başladık. Hem kaza sayısında hem kazalardaki ölüm sayısında giderek azalma görülüyor. Tedbirler sayesinde ileride daha da azalacak. Kazaların yüzde 80-90'ı ihmal ve tedbirlerin alınmamasından... Çok basit tedbirlerle bu kazaların önüne geçilebilir. Amacımız bu farkındalığı artırmak, yerleştirmek." diye konuştu.

Seminerde uzmanlar; mesleki yeterlilik, denetim, iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgiler verdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.