'İş ilanlarının yüzde 66’sı İstanbul’da'

'İş ilanlarının yüzde 66’sı İstanbul’da'

isbul.net istastistiki verilerine göre, her 3 iş ilanından 2’si İstanbul’da yer alıyor.

İş ve eleman bulma sitelerinden isbul.net, iş ilanlarına ait istastistiki verilerini açıkladı. Bu verilere göre; ilanların yüzde 66’sı yani her 3 iş ilanından 2’si İstanbul’da yer alıyor. İstanbul’u yüzde 12 ile Ankara, yüzde 5 ile İzmir ve yüzde 2 ile Bursa takip ediyor. İstanbul’daki iş ilanlarının büyük çoğunluğu ise Avrupa yakasında. İstanbul’un Avrupa yakasındaki iş ilanlarının tüm iş ilanları içindeki payı yüzde 44, Anadolu yakasındaki ilanların oranı ise yüzde 23.

Büyük şehirler her alanda olduğu gibi iş ilanlarında da açık ara önde olduğunu söyleyen isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer, “İstanbul’daki ilan sayısı diğer büyük şehirlerin de çok çok üstüne çıkmış durumda. İşsizliğin azalması için istihdamın nüfusla orantılı olacak şekilde daha homojen bir dağılımda olması gerekiyor” dedi.

Isbul.net sitesinin ilanlarının illere göre dağılımı sıralamasında ilk 10 il; İstanbul tüm: yüzde 66 (İstanbul Avrupa yüzde 43 İstanbul Anadolu yüzde 23), Ankara yüzde 12, İzmir yüzde 5, Bursa yüzde 2, Antalya yüzde 1,8, Kocaeli 0,017, Adana 0,01, Gaziantep 0,008, Mersin 0,008, Kayseri 0,008 ve Konya 0,007 şeklinde oldu.

HİZMET SEKTÖRÜNDEKİ İŞ İLANLARI BAŞINDA

Sektörlere göre bakıldığında ise hizmet, inşaat ve gıda sektörlerinin başı çektiği görülüyor. yüzde 8 ile en çok ilanın olduğu hizmet sektörünü, yüzde 7 ile inşaat ve yüzde 6 ile gıda sektörü takip ediyor. İstatistiki sıralama şöyle: “Hizmet sektörü yüzde 8 ile birinci, inşaat yüzde 7 ile ikinci, gıda yüzde 6 ile üçüncü, eğitim yüzde 5,5 ile dördüncü, üretim yüzde 4,7 ile beşinci, emlak yüzde 4,5 ile altıncı, tekstil yüzde 4,2 ile yedinci, sağlık yüzde 3,8 ile sekizinci, turizm yüzde 3,8 ile dokuzuncu, bilişim yüzde 3,6 ile onuncu sırada yer aldı.

İş pozisyonlarında ise sekreterlik, satış danışmanlığı, garson, muhasebe elemanı, temizlik görevlisi, müşteri temsilciliği en çok aranan pozisyonlar arasında yer aldı.

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.