İş düzgün, maaş belli olsun

İş düzgün, maaş belli olsun

Assessment Systems CEO'su, girişimci insan sayımızdaki azlığın sebebinin 'risk almaktan kaçınma' olduğunu ve bunun aileden başladığını belirtti

Psikometrik ölçme ve değerlendirme alanında insan kaynakları sektörüne hizmet veren Assessment Systems'in kurucusu ve CEO'su Levent Sevinç, insanların önemli bir kısmının risk almaktan kaçındığını belirterek, Türkiye'de çok sayıda girişimci olmamasının temel nedenlerinden birisinin bu olduğunu söyledi. Sevinç'e göre, aileler de bu yönde kişilere telkinde bulunuyor. Ailelerin bireylere 'düzgün bir işin olsun', 'maaşın belli olsun' diye telkinde bulunduğunu kaydeden Levent Sevinç, “Girişimci olmaya karar veriyorsanız, risk almaktan korkmamanız lazım. Bütün başarılı girişimcilerin başlangıç hikâyesindeki ortak tema budur. Karşısına bir fırsat çıkmıştır, başkasının cesaret edemeyeceği bir riski üstlenmiştir ve gerisi gelmiştir” dedi. Girişimcilerin dört temel özelliği olduğunu ifade eden Sevinç, onları şöyle sıraladı:

BAŞARILI OLMA ARZUSU: Girişimcinin başarılı olma arzusu yüksektir. Başarılı olmaktan büyük keyif alır. Başarıya ulaşmak için çok çalışır ve kendisini başarıya götürecek bilginin peşinden koşar. Rekabet etmeyi sever.

HAREKETE GEÇME İSTEĞİ: Girişimcinin harekete geçme isteği yüksektir. Kendi kaderini kendi çizmek ister. İnandığı bir şeyin ardından yılmadan koşar.

RİSK ALMA EĞİLİMİ: Girişimcinin risk alma eğilimi yüksektir. Risk almaktan çekinmez. Belirsiz durumlardan kaçmaz ya da endişe etmez; bu tür durumların üstesinden gelmekten keyif alır. Hataya karşı olumlu bir bakış açısına sahiptir.
HAYAL GÜCÜ: Girişimcinin hayal gücü geniştir. İşe yarar fikirler üretmekte başarılıdır. Başkalarının göremediği açılardan olayları değerlendirir ve fırsatları kolaylıkla fark eder.Üç milyondan fazla 
kişiyi değerlendirdi

Üç milyondan fazla kişiyi değerlendirdi

Pazarda ana işi ölçme ve değerlendirme olan çok fazla firma  olmadığını belirten  Levent Sevinç, şöyle konuştu: “İki ana başlıkta hizmet veriyoruz. İlki, simülasyon içerikli uygulamalarla kişinin potansiyelini belirleyen Değerlendirme ve Gelişim Merkezi uygulamaları. Değerlendirilen kişi için en az yarım, çoğunlukla tam günlük değerlendirme içeren bu uygulama ile ayda yaklaşık 400 kişi değerlendiriyoruz. Bugüne kadar 20 binden fazla kişiyi değerlendirdik. Diğer ana başlık ise yetenek testi, kişilik ve yetkinlik envanterleri gibi psikometrik araçlar. Bugüne kadar üç milyondan fazla kişi bizim psikometrik araçlarımızla değerlendirildi.”

Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.