Irkçı parti, Müslüman düşmanlığında sınır tanımıyor

Irkçı parti, Müslüman düşmanlığında sınır tanımıyor

Belçika'da ırkçı Flaman Menfaati Partisi Müslümanları ana vatanlarına göndermek için kampanya başlattı.

Belçika'da ırkçı Flaman Menfaati Partisi Müslümanları ana vatanlarına göndermek için kampanya başlattı. Ancak parti bu girişimine yeterli sponsor bulamadı. Üç haftadır süren kampanyanın afişinde parti, aralarında Türkiye'nin de buşunduğu 4 Müslüman ülkenin ismini kullanıp ok işaretiyle 'geri dönün' mesajı veriyor. 

Flaman Menfaati, Anvers kentinde Müslümanların yoğun yaşadığı mahallelerde broşürler dağıtarak, "Batı'nın yozlaşmış ve ahlaksız olduğunu düşünenlerin", İslam'ın kutsallarıyla dalga geçilmesini istemeyenlerin ve şeriat taraftarlarının kendilerine başvurmaları halinde Belçika'ya bir daha dönmemek üzere geldikleri ülkelere dönebilmeleri için uçak bileti verileceğini ilan etti.

"Koyunu keçilerden ayırmamız gerekiyor"

Flaman Menfaati'nin önde gelen isimlerinden Filip Dewinter, Müslümanlara yönelik uçak bileti kampanyasıyla ilgili açıklamasında, hükümetin yapamadığını kendilerinin yapacağını belirterek, "Koyunu keçilerden ayırmamız gerekiyor" dedi.

Dewinter, geçtiğimiz aylarda parlamento kürsüsünde elindeki Kur'an-ı Kerim'i havaya kaldırarak "Birçok fenalığın nedeni, tüm kötülüklerin kaynağı" ifadesini kullanmıştı.

Dewinter, Avrupa'da Müslümanların radikalleşmelerini önleyici çabaların başarısız olduğunu çünkü cihat ve radikal İslam'ın bizzat bu dinin akaidinden kaynaklandığını savunarak, "Selefiler, mücahitler ve radikal Müslümanların bir daha dönmemek üzere gitmeleri kayıp değil kazanç olur" ifadelerini kullandı.

Türkiye de var

Üç haftadır süren kampanyanın afişinde okları Fas, Türkiye, Irak, Suriye, Mısır ve Suudi Arabistan'ı gösteren trafik levhası kullanan Flaman Menfaati Partisi'ne, Müslüman olduğunu iddia eden 32 kişinin başvurmasına rağmen sadece 10 biletin temin edildiği belirtildi ve potansiyel sponsorlara destek çağrısı yapıldı.

Aynı partinin vekilleri Kuran'a hakaret etmişti

Irkçılıktan 2004 yılında mahkum olunca adını değiştirmek zorunda kalan Flaman Menfaati, son yıllarda yaşadığı oy kayıplarının ardından sansasyonel kampanyalara yönelmişti. Dewinter, Paris'teki terör saldırılarının ardından federal parlamentoda havaya kaldırdığı Kur-an'ı Kerim'e "tüm kötülüklerin kaynağı" diyerek hakaret etmişti.

Irkçı partinin Belçika'nın Flaman bölgesinde 2009'da yüzde 15,3 olan oyu, geçen yılki genel seçimlerde yüzde 5,9'a kadar geriledi. 

Timeturk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum