IRCICA'dan UNESCO'da 'İslam Hat Sanatı' sergisi

IRCICA'dan UNESCO'da 'İslam Hat Sanatı' sergisi

İstanbul Yıldız Sarayında faaliyet gösteren İslam Tarih, Sanat ve Kültür Merkezi IRCICA, UNESCO'nun Paris'teki genel merkezinde İslam Hat Sanatı Sergisi açtı.

UNESCO’da bu yıl üçüncü defa kutlanan İKT Günü (İslam İşbirliği Teşkilatı Günü) faaliyetleri çerçevesinde düzenlenen sergi hafta başında IRCICA Genel Direktörü Doç. Dr. Halit Eren’in konuşmasıyla açıldı; 2 Ekim Cuma akşamına kadar açık kalacak sergi sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.

Sergi birçok ülkenin UNESCO nezdindeki daimi temsilcilikleri ve Paris’teki büyükelçilikleri ve aynı gün düzenlenen “Kültürlerin yakınlaşmasına İslam dünyasının katkıları” konulu panelin tüm dünyadan 150 civarında katılımcısı tarafından beğeniyle karşılandı.

UNESCO’da açılan IRCICA İslam Hat Sanatı Sergisi’nde günümüz hattatların eserlerinden seçmeler ile IRCICA tarafından düzenlenen milletlerarası hat yarışmalarında ödül kazanan çalışmalardan örnekler sunuldu. IRCICA Genel Direktörü Doç. Dr. Halit Eren, IRCICA’nın hat sanatı alanındaki ve genel olarak İslam tarihi ve medeniyeti alanlarındaki çalışmalarını anlattığı konuşmasında bu sanatın İslam kültür ve medeniyetinde taşıdığı özel önemi vurguladı.

Ülke Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.