İranlıların eylem yapmayı planladığı Mescid-i Nebevi boşaltıldı

İranlıların eylem yapmayı planladığı Mescid-i Nebevi boşaltıldı

Suudi Arabistan, miting yapmaya hazırlanan İranlı hacıların eylemine karşı, Medine'de bulunan dünyanın en büyük camisi Mescid-i Nebevi'yi boşaltmaya başladı.

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde Kurban Bayramı'nın birinci günü Mina'da meydana gelen izdihamda 400 vatandaşını kaybettiğini açıklayan İran makamlarından Suudi yetkililere tepkiler sürerken, Hürriyet'in haberine göre, bu akşam Medine'de dünyanın en büyük camisi olan ve İslam peygamberi Hazreti Muhammed'in (ASM) kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'de miting yapmaya hazırlanan İranlı hacıların eylemine karşı, Suudi polisi çok sıkı önlem alarak, Mescid-i Nebeviyi boşaltmaya başladı.

Camide, Hz. Muhammed'in (ASM) kabrinin bulunduğu alanla, sahabelerin de gömülü olduğu Cennet-ül Baki mezarlığının bulunduğu alan polis ablukası altına alındı. Suudi polisi gruplar halinde Mescid-i Nebevi'ye gelen İranlıların bir araya gelmesini önlemek için cami içinde namaz kılanlar dışında avludaki herkesi dışarı çıkardı. Şu anda Mescid-i Nebevi Suudi askerlerin denetimi altında.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.