İranlı şirketlere gelen terör yaptırımına tepki

İranlı şirketlere gelen terör yaptırımına tepki

İran, aralarında 5 kişi ve 4 şirketin bulunduğu yaptırım listesine büyük tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, yaptığı yazılı açıklamayla ABD'nin yeni yaptırım kararlarını kınadı. Kasımi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gerçek ve tüzel kişilere karşı uygulanan bu mantıksız ve sonuçsuz yaptırımları tasarlayan ve uygulayanlar kesinlikle istedikleri sonucu elde edemeyecekler."

ABD Hazine Bakanlığı, dün Rus devletine ait bir şirketin ve İranlı yetkililerin aralarında bulunduğu 5 kişi ve 4 kuruluştan oluşan "gayrimeşru petrol ağının", terör finansmanı nedeniyle yaptırım listesine alındığını duyurmuştu.

Tahran yönetiminin, yaptırım listesine alınan Rus şirketlerle birlikte çalışarak Suriye hükümetine petrol sağladığı iddia edilen açıklamada, Esed rejiminin petrol karşılığında İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hizbullah ve Hamas'a milyonlarca dolar transfer ettiği öne sürülmüştü.

İran Merkez Bankası Uluslararası Departman Direktörü Resul Seccad ve Merkez Bankası Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcısı Hüseyin Yakubi'nin de yaptırımlar kapsamına alındığı belirtilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.