İran'dan Arabistan Prensi Bin Selman'a tepki

İran'dan Arabistan Prensi Bin Selman'a tepki

İran, BM Genel Sekreterliği ve BMGK'ya gönderdiği mektupta, Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman'ın İran'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

İran, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) gönderdiği mektupta, Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman'ın İran'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan ve BM Genel Sekreterliği ile BMGK'ya gönderilen mektupta, Savunma Bakanı Bin Selman'ın İran aleyhinde sarf ettiği sözler dolayısıyla şikayetçi oldu.

Mektupta, Bin Selman'ın, "Savaşın Suudi Arabistan'a ulaşmasını beklemeden İran'ın sınırları içerisinde gerçekleşmesi için çalışacağız." sözlerine atıfta bulunarak, bunun alenen İran'ı tehdit anlamına geldiği ileri sürüldü.

Arabistan'ın, geçen hafta Pakistan sınırında 9 İranlı askerin ölümüyle sonuçlanan saldırının da sorumlusu olduğu iddia edilen mektupta, Bin Selman'ın İran'a yönelik "mesnetsiz ithamlarda" bulunduğu savunuldu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.