İran'dan ABD'nin "füze denemesi" iddialarına tepki

İran'dan ABD'nin "füze denemesi" iddialarına tepki

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin "İran, BMGK yasağını ihlal eden orta menzilli balistik füze denemesi yaptı" iddiasına tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamasında, İran'ın füze faaliyetlerinin "savunma amaçlı" olduğu ve ülkenin ihtiyacına göre yapıldığını ifade etti.

Kasımi, İran'ın füze programı ve denemelerini yasaklayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararnamesi olmadığını aktararak, ABD yönetiminin nükleer anlaşmadan tek taraflı çıkarak söz konusu kararnameyi çiğnediğini savundu.

Pompeo açıklama yapmıştı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo dün yaptığı yazılı açıklamada, İran'ın çeşitli savaş başlıkları taşıma kapasitesine sahip bir orta menzilli füze denemesi yaptığını belirtmişti.

Pompeo ayrıca, "Bu füze, İran'ın, Avrupa'nın bir bölümünü ve Orta Doğu'da herhangi bir yeri vurma menziline sahip. Bu füze denemesi, BMGK'nin 2231 sayılı kararını ihlal ediyor. İran'a, nükleer silah taşıma kapasitesine sahip balistik füzelerle ilgili tüm eylemlerini derhal sona erdirmesi çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.